Kepezde kongre ve sergi merkezinin temel

Kepezde kongre ve sergi merkezinin temel atma töreni yapılacak


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, çok amaçlı 2 bin kişilik Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezinin resmi temel atma törenini 22 Nisan Pazartesi günü yapacak.
     Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalyanın kongre, sergi, fuar gibi etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak dev tesisin inşasına, yüklenici firma tarafından 2012 Aralıkın son haftasında başlandı. Yeşiltepe Mahallesi ORÜS arazisindeki belediye hizmet alanında inşa edilen tesisin 13 metre derinliğindeki temel kazı çalışması tamamlandı. Olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa edilecek kongre ve sergi merkezinin zemin betonunun yüzde 50si döküldü.
     Kepez Belediye Meclisi, geçtiğimiz aylarda aldığı kararla "Mimar Sinan" ismini verdiği tesisin resmi temel atma törenini 22 Nisan Pazartesi günü saat 11.00de gerçekleştirecek.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kente sosyal ve ekonomik hareketlilik kazandıracak dev tesisin temel atma törenini geniş bir katılımla Antalyalılarla yapacaklarını belirtti.
     Yapımı hızlı bir şekilde süren Kepezpark Varsak projesinden sonra Antalyaya dev bir eser daha armağan etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Sarayının, kente hem prestij kazandıracağını hem de ekonomik ve sosyal hareketlilik getireceğinin altını çizdi.
     Dev tesislerin temelini attıktan sonra 1 yılda tamamlamayı prensip haline getirdiklerini ifade eden Tütüncü, kongre ve sergi merkezini 2014ün ilk çeyreğinde hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.
     Pil Fabrikasının karşısında bulunan ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına yapılan tesis, 29 bin metrekare inşaat alana sahip. Projenin maliyeti ise yaklaşık 40 milyon lira.
     Kongre ve sergi merkezinde 2 bin kişilik çok amaçlı salon, 500 kişilik salon, cafe, restoran, 200 kişilik nikah salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık oto park yer alıyor.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde kongre ve sergi merkezinin temel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER