Kentair Projesi 4. Çalıştayı Adanada başladı

Kentair Projesi 4. Çalıştayı Adanada başladı


ADANA (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hollanda hükümetince yürütülen Kentlerde Hava Kalitesi Değerlendirmesi Sisteminin Geliştirilmesi (KENTAİR) projesinin 4.çalıştayı büyükşehir belediyesinin ev sahipliğinde Adanada başladı.
     Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, insan hayatı için hava, su ve temiz çevrenin çok önemli olduğunu söyledi.
     Çevre sorunlarının insan hayatını tehdit ettiğini belirten Aldırmaz, Bu toplantı insan hayatına verilen değeri de ortaya koymaktadır. Elde edilen veriler bize bu konuda yol haritası verecektir dedi.
     Aldırmaz, çalıştayın Adana ve Mersini kapsadığını dile getirerek Çukurovanın bölge olarak ele alınması bizim için çok önemli. Siyasi nedenlerle ayrı kentlere dönüşsek de sonuçta aynı coğrafyada yaşıyoruz. Sorunların bölgesel olarak ele alınması kaynakların da verimli kullanılmasına yol açıyor diye konuştu.
     Proje Lideri Henk Bloemen da KENTAİR Projesinin Türkiye ile Hollanda arasındaki ikili ilişkiler çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı.
     Geçen yıl Türkiye ile Hollandanın ikili ilişkilerinin 400üncü yılının kutlandığını hatırlatan Bloemen, Bu açıdan bakıldığında iki ülkenin çevre alanında çalışma yapması çok önemli. Bu çalışma 6 büyükşehirde yapılıyor ve hava kalitesi konusunda bilgi edinmeye çalışıyoruz dedi.
     5 gün sürecek çalıştaya Adana ve Mersin ile çalışmanın yapıldığı diğer büyükşehirlerden yetkililer ve uzmanlar katılıyor.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kentair Projesi 4. Çalıştayı Adanada başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER