Kemal Serhadlı PMYO mezuniyet töreni

Kemal Serhadlı PMYO mezuniyet töreni -Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beşe: -Polis Akademisi bugün pek çok ülke için model oluşturma noktasına gelmiştir


ADANA (A.A) - Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Beşe, Polis Akademisi bugün pek çok ülke için model oluşturma noktasına gelmiştir dedi.
     Beşe, Adanadaki Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 10. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrenci alımlarında yapılan yüksek başvuru sayısının, polislik mesleğinin statüsündeki gözle görülür bir yükselmenin, buralarda verilen eğitimin artan kalitesinin önemli bir ölçüsü olduğunu vurguladı.
     Polis Akademisinin aynı zamanda uluslararası alanda da eğitim veren bir kurum haline geldiğini anlatan Beşe, bilimsel araştırmalar, akademik yayınlar, hem Türkiyedeki kolluk teşkilatlarının hem de dünyadaki diğer polis teşkilatlarının hizmet politikalarını oluşturmalarına yardımcı olduğunu söyledi.
     Beşe, akademinin her geçen gün daha da güçlenip, geliştiğini belirterek, Polis Akademisi bugün pek çok ülke için model oluşturma noktasına gelmiştir diye konuştu.
     Adana Vali Vekili Fikret Deniz de, mezun olan gençlere nasihatlerde bulunarak, hayatta sürekli sorgulayan, araştıran bir yapıya sahip olmaları gerektiğini belirtti. Deniz, Bu kainatın yasaları var. Bunlara kim ters düşerse, olmadık belalara, felaketlere bizzat kendisi davetiye çıkartıyor demektir. Bundan korunmak için 4 önemli madde var. Birincisi dürüstlükten asla vazgeçmeyin, ikincisi ahlaktan asla vazgeçmeyin, üçüncüsü adaletten asla vazgeçmeyin, dördüncüsü vicdanınızdan asla taviz vermeyin. Bunlar sizin zihninizde, ruhunuzda olduğunda el feneriniz olacak dedi.
     PMYO Müdürü Nuri Ateş ise çağdaş eğitim anlayışıyla, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, demokrasiyi özümsemiş, bilgili, ahlaklı, sinesi vatan sevgisiyle dolu 245 genci Türk Polis Teşkilatına kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
     Daha sonra okulu birincilikle bitiren Ahmet Erkan, günün anlamını belirten bir konuşma yaparak, yaş kütüğüne isminin bulunduğu plaketi çaktı.
     Vali Vekili Deniz ve 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile diğer protokol üyeleri, dereceye giren ilk 10 öğrenciye diploma ve ödüllerini verdi.
     Mezun öğrencilerin yemin töreninin ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutlayan 245 öğrenci, sevinçlerini töreni izleyen yakınlarıyla paylaştı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kemal Serhadlı PMYO mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER