Kelkit

Kelkit-Erzincan Karayolundaki heyelan -Heyelanın ardından açılan servis yolu, ulaşıma kapatıldı -Vali Mayda: Yağış dolayısıyla çok sağlıklı olmayan servis yolu, sadece acil durumlar için kullanılacak


GÜMÜŞHANE (A.A) - Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Kelkit-Erzincan Karayolunda trafik akışını sağlayan servis yolu trafiğe kapatıldı.
     Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kelkit-Erzincan Karayolunun 33. kilometresindeki Yeniyol köyü mevkisinde meydana gelen heyelan sonrası bölgeye sevk edilen ekiplerce açılan ve küçük araçların geçişine izin verilen servis yolunu ulaşıma kapattıklarını söyledi.
     Toprak yolda yağışa bağlı olarak çamurlaşma meydana geldiğini belirten Vali Mayda, Çamur dolayısıyla araçlar bu yoldan geçmekte zorluk çekiyor. Yolda kalan araçlar, zaman zaman başka araçlarla çekilmek durumunda kalınıyor. Bu nedenle yol trafiğe kapatıldı. Yağış dolayısıyla çok sağlıklı olmayan servis yolu, sadece acil durumlar için kullanılacak dedi.
     Vali Mayda, Karayolları ekiplerinin servis yolunda çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, Yolu çamurdan kurtarmak amacıyla malzeme seriliyor. Sabah saatlerine kadar çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte düşük tonajlı araçların geçişine yeniden izin verilecek diye konuştu.
     Heyelan nedeniyle bölgede 8 enerji nakil hattı direğinin zarar gördüğünü ifade eden Vali Mayda, Bölgeye elektrik verilmesi için yarın sabah saatlerinden itibaren 25 kişilik ekip çalışmaya başlayacak. Çalışmaların akşam saatlerine kadar tamamlanmasıyla, bölgeye yeniden elektrik verileceğini tahmin ediyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER