Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Tokatta toplandı

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Tokatta toplandı


TOKAT (A.A) - Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Nisan Ayı Toplantısı, Tokatta yapıldı.
     26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Mustafa Taşkesen, birliğin en önemli görevinin, Kelkit havzasının kirlenmemesini sağlamak ve oluşan kirliliği önlemek olduğunu belirtti.
     Hidroelektrik santrallerine (HES) değinen Taşkesen, "Bunlarla ilgili de hassas üyelerimiz ve hemşehrilerimiz bizlere ulaşıyor, nehrin kirlendiğini, suya giremediklerini üzülerek bize söylüyor" dedi.
     Kelkit Vadisinde birçok HES yapıldığını ifade eden Taşkesen, "Hiçbirimizin de haberi yok. Gördüğüm kadarıyla il ve ilçelere bir katkısı da yok. 8 aydır bir HES yapan Allahın kulu, gelip beni ziyaret etmedi. Çok büyük firmalar var. HESlerin yapımıyla beraber Kelkit havzasında bayağı bir tahribat var. Bunlar konusunda da birlik bir farkındalık oluşturabilir diye düşünüyorum. Temizlikle beraber çevrenin bozulmasına yardım edebilir diye düşünüyorum" diye konuştu.
     Tokat Vali Yardımcısı Bülent Karacan ise Kelkit Havzası Kalkınma Birliğinin bölgesel kalkınma ve iş birliği amacıyla kurulduğunu söyledi.
     Karacan, birlikte yer alan iller ve ilçeler hakkında bilgi vererek, birliğe en son Görele Belediyesinin katıldığını belirtti. Karacan, birliğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
     Toplantıya, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Gümüşhane Valisi Yusuf Maya, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Tokatta toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER