Kelebekler Vadisi inşaatı devam ediyor

Kelebekler Vadisi inşaatı devam ediyor


KONYA (A.A) - Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kelebekler Vadisi inşaatı hızla devam ediyor.
     Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamada, Avrupanın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olacak Kelebekler Vadisinin yüzde 70lik kısmının tamamlandığı bildirildi.
     Konyayı doğayla buluşturacak olan vadinin 7den 70e herkes için sosyal yaşam merkezi olacağını ifade eden yetkililer, vadiyi yerli ve yabancı yılda 800 bin turistin ziyaret etmesinin beklendiğini belirtti.
     Vadide oyun ve fitness gruplarının kurulumunun tamamlandığını dile getiren yetkililer, şunları kaydetti:
     Park içinde yer alacak binaların kaba inşaatı ve park içinde bulunacak kamelyaların 140ının kurulumu tamamlandı. Havuzlar, seyir basamakları ve sert zeminlerin döşemesi hızla devam ediyor. Konyanın en büyük parkı olacak olan Kelebekler Vadisi, sıra dışı konseptiyle de alışılagelmiş park anlayışını değiştirerek yeni bir cazibe merkezi olacak. Kelebekler Vadisi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşacak. 54 futbol sahası, 856 basketbol sahası büyüklüğündeki vadide, yüzlerce çeşit kelebek ve böcek doğal yaşam alanlarında gözlemlenebilecek.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Kelebekler Vadisi inşaatı devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER