Keçisini yanından ayırmıyor

Keçisini yanından ayırmıyor -Mersinin Silifke ilçesinde bir vatandaşın yetiştirdiği 5 aylık keçi, birlikte minibüsle gezintiye çıktığı sahibiyle birlikte denize giriyor


MERSİN (A.A) - Mersinin Silifke ilçesinde bir vatandaşın yetiştirdiği 5 aylık keçi yavrusu, sahibinin yanından ayrılmıyor.
     İlçeye bağlı Atakent beldesinde geçimini kıl keçisi yetiştiriciliğiyle sağlayan Mehmet Oğuzun Boncuk adını verdiği kıl keçisi, vaktinin büyük kısmını sahibiyle birlikte geçiriyor.
     Sahibi Oğuzun kullandığı minibüse binerek geziye çıkan Boncuk, sahibiyle birlikte deniz keyfi de yapıyor. Boncukun sempatik hareketleri beldede yaşayan halkın yanı sıra, tatil için gelenlerin de ilgisini çekiyor.
     Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetiştirdiği keçilerin arasından Boncuk adını verdiği yavruyu doğduğu andan itibaren sözlerini dinlemesi amacıyla eğitmeye başladığını söyledi.
     Çevresindeki kimi vatandaşların yavru iken yetiştirdiği köpekleri eğitmesinden etkilendiği için böyle bir girişimde bulunduğunu ifade eden Oğuz, Boncuku doğduğu andan itibaren sadık bir keçi olarak yetiştirdiğini belirtti.
     Boncukun gel, araca bin ve araçtan in komutlarını yerine getirdiğini anlatan Oğuz, Ben ne dersem onu yapıyor ve hiçbir zaman sözümden çıkmıyor. Beraber geziyor, beraber denize giriyor, çeşitli oyunlar oynuyoruz dedi.
     Boncuka normal bir keçinin beslendiği yiyecekleri verdiğini vurgulayan Oğuz, Doğduğu andan itibaren eğittiğim için Boncuk bana çok bağlı. Onu çok iyi eğittiğim için sözümden çıkmıyor diye konuştu.
     Boncukun çocuklarla oynamayı çok sevdiğine işaret eden Oğuz, onu çocuğu gibi gördüğünü, büyüdüğünde bir arkadaşı gibi göreceğini ve hiçbir zaman satmayı düşünmediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Keçisini yanından ayırmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER