KBÜ Rektörü Uysal:

KBÜ Rektörü Uysal: -Devlet üniversitelerini tercih eden adayların yüzde 10,3ü tercihlerinde Karabük Üniversitesine yer vermişlerdir


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Devlet üniversitelerini tercih eden adayların yüzde 10,3ü tercihlerinde Karabük Üniversitesine yer vermişlerdir dedi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından yayınlanan 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Adayların Yükseköğretim Programlarına İlişkin Tercihleri kitabının verilerine göre üniversitelerini ilk üçte tercih eden öğrenci sayısının 35 bin 320 olduğunu söyledi.
     İlk 3 arasında üniversitelerini tercih edenler arasında 2 bin 754ünün yerleştiğini vurgulayan Uysal, Geçen yıl üniversitemizi ilk 3 şıkta tercih eden öğrenci sayısı 23 bin 163tü. Bu yıl, sayının ne kadar arttığı ortada. Her geçen yıl kaliteli eğitim vermemiz sayesinde tercih edilirliğimiz artıyor. 2012 ÖSYSde Karabük Üniversitesini tercih eden 236 bin 163 adaydan 8 bin 688i yerleşmiştir. Devlet üniversitelerini tercih eden adayların yüzde 10,3ü tercihlerinde Karabük Üniversitesine yer vermişlerdir. Bu veriler ışığında Karabük Üniversitesi tercih edilen bir üniversitedir diye konuştu.
     Daima daha iyiye ve güzele ulaşmayı hedeflediklerini belirten Uysal, şöyle devam etti:
     Çalışanı ve öğrencisi olmaktan onur duyulan üniversitemizin, her yıl yükselen tercih grafiği, farkını ortaya koymakta ve bu da bize önemli bir sorumluluklar yüklemektedir. Bu bilinçle, biz genç ve dinamik yapısıyla üniversite olarak asla bilinenleri tekrarlamıyor, ilkleri başarıyoruz. Türkiyenin eksikliklerini fark ederek ülkemizle birlikte dünyanın da ihtiyaçları ve gereksinimleri doğrultusunda geleceğe ve gerçek ihtiyaçlara yönelik, disiplinler arası çalışmanın teşvik edildiği bölümleri üniversitemiz bünyesine katıyoruz. Tercih edilme oranlarımız da doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Gençlerimiz, Karabük Üniversitesini hayalleri ve idealleri doğrultusunda attıkları sağlam bir adım olarak kabul ediyorlar. Bizler de onların güvenini boşa çıkarmamak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Bugün gelinen noktada ise takip eden değil, takip edilen üniversiteyiz.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber KBÜ Rektörü Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER