KBÜ Rektörü Uysal:

KBÜ Rektörü Uysal: -Üniversitemiz en çok tercik edilen üniversiteler arasında


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversitemiz en çok tercik edilen üniversiteler arasında dedi.
     Uysal, yaptığı açıklamada, 2012 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Karabük Üniversitesinin her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilen üniversiteler arasına girerek farkını ortaya koyduğunu belirtti.
     Üniversitenin kurulduğu günden bugüne hem fiziki, hem de öğrenci sayısı olarak giderek büyüdüğünü aktaran Uysal, şunları kaydetti:
     Üniversitemiz en çok tercik edilen üniversiteler arasında. Üniversitemiz kurulduğunda belirlediği stratejik plana göre 2014 yılında 32 bin öğrenci kapasitesine ulaşma hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemiz, bugün 12 fakülte, 3 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve 7 araştırma ve uygulama merkezi ile bünyesinde bulundurduğu 578 akademik personel, 337 idari personel kadrosuyla ve 2012 LYS sonucuna göre 22 bini aşan öğrenci sayısı ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite konumuna gelmiştir.
     Uysal, 2012 LYSye göre üniversitenin 8 bin 392 kontenjanın bulunduğunu ve bunun 7 bin 764ünün tercih edilmesiyle yüzde 92,5 doluluk oranına ulaştıklarını aktararak, Her alanda iddialı olan üniversitemiz, ülkemizin ve dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak açılan yeni bölümlerin yüzde 100lük doluluk oranına sahip olması ile bu bölümlerin açılmasının ne kadar doğru olduğunu ispatlamıştır. Geçen yıl açtığımız ve Türkiyede tek olan Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümümüz bu yıl da tüm kontenjanlarını doldurarak bir kez daha ne kadar ihtiyaç duyulan bir bölüm olduğunu kanıtlamış oldu ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber KBÜ Rektörü Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER