Kazakistan Ticaret ve Yatırım Heyeti Düziçinde

Kazakistan Ticaret ve Yatırım Heyeti Düziçinde


OSMANİYE (A.A) - Kazakistan Ticaret ve Yatırım Heyeti Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Düziçinde Kaymakam Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Devlet Hastanesi Başhekimi Faruk Salıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Kaymakam Şengök, Kazakistan iş adamlarını kabulünde yaptığı konuşmada, TUSKON sayesinde artık akraba ülkelerle görüşmenin kolaylaştığını belirterek, Orada bir köy var uzakta diyorduk. Ne gidiliyordu, ne görülüyordu ama iş adamlarımız sayesinde buradaki iş adamlarımız oraları görüyor, inceliyor. Ordakiler de buraları görüyor, bir köprü oluşuyor. Bu hem kardeşlik köprüsü, hem ticaret köprüsü. Yıldan yıla da bu inşallah gelişiyor. Türkiyedeki insanların hepsinin kökeni Orta Asyalı, kardeşiz ama uzun yıllar kardeşler kardeşlerden habersiz yaşamışız. O yüzden sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu köprüler daha da artar dedi.
     Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, konuk heyete Düziçi ve Düziçi Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Düziçi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Faruk Salıoğlunu da ziyaret eden konuk iş adamlarına başhekim tarafından hastane hakkında bilgi verildi.
     DÜGİADın davetlisi olarak ilçede bulunan 5 kişilik Kazakistan Ticaret ve Yatırım Heyeti görüşmeler sonunda Kazakistanın milli giysisi olan Şapanı Kaymakam Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Başhekim Faruk Salıoğluna giydirerek hediye etti.
     Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı da konuk heyete Karatepe kilimi ve Osmaniye Yer Fıstığı hediye etti.
     Kazakistan iş adamlarının heyetinin başkanı Askat Bazarbayev, Düziçi ziyaretlerinden çok mutlu olduklarını ve kardeş Türk halkının misafirperverliğini gördüklerini belirterek görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.
     Konuk iş adamları görüşmelerin ardında ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kazakistan Ticaret ve Yatırım Heyeti Düziçinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER