Kayak merkezleri Avusturyalı turizmcilere tanıtılıyor

Kayak merkezleri Avusturyalı turizmcilere tanıtılıyor -Avusturya Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Avusturya Kış Turizm Etkinliği toplantıları Erzurumda başladı -Eski spordan sorumlu Devlet Bakanı Özak: Kar yağı


ERZURUM (A.A) - Avusturya Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Avusturya Kış Turizm Etkinliği toplantıları Erzurumda başladı.
     Palandöken Dağında bulunan Xanadu Snow White Otelde düzenlenen toplantıda, Avusturyalı kış turizm yatırımcılarına kayak merkezlerinin tanıtımı yapıldı.
     Eski spordan sorumlu Devlet Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğe 22 ili temsilen 6 kalkınma ajansının katılmasının önemli olduğunu söyledi. Türkiyenin turizmde rekora koştuğunu belirten Özak, dünyanın en iyi 250 otelinden 25inin Türkiyede bulunduğunu belirtti.
     Bunun büyük bir başarı öyküsü olduğunu ifade eden Özak, Türk insanı gerçekten çok ataktır. Dünyada 200 milyon insan Çinden Balkanlara Türkçe konuşuyor. Bu en önemli değerlerimizden birisidir. Gelinen bu noktada yatırımcı müteşebbislerimizin rolü çok büyüktür. Türkiyede turizmde dört mevsimi bir arada yaşayabiliyorsunuz. Turizmde 30 milyon kişiye ulaşabiliyoruz. Bunun dışında gayri resmi olanlar da var. Gelirimiz ise 21-22 milyar dolar arasında ama bu az bir rakam. Bunun için turizmimizi çeşitlendirmemiz lazım dedi.
     Özak, kayak sporunun çok geniş kitlelere hitap ettiğini, Türkiyede son yıllarda yapılan kayak merkezlerinin buna en güzel örnek olduğunu söyledi. Vanda hizmete açılan kayak merkezinden 2 bin kişinin faydalandığını anımsatan Özak, şunları kaydetti:
     Vanda bir milyon dolara kayak merkezi açılışı yaptık. 2 bin kişi geldi kayak yaptı. Bir stat yaptık ve Türkiyenin en büyük stadı oldu. Buraya 350 milyon lira harcadık. Spor açısından baktığımızda 350 milyon liraya 25 kişi futbol oynuyor. 1 milyon dolar harcadık ve sonucunda sosyalleşme oldu, dostluklar gelişti, bir kaynaşma oldu. Kış sporları ve kayak sporunun ne kadar önemli olduğunu böylece bir kez daha gördük. Kar yağıyordu biz bakıyorduk ve yıllarca baktık ama artık bakmıyoruz. 2002ye kadar 17 tesis vardı. Şu anda rakam 39a çıktı ama biz bunları 100 yıl önce yapmalıydık.
    
     -Avusturyalı iş adamlarına ortaklık teklifi-
    
     Özak, Türkiyede yapılacak olan yeni kayak merkezi işletmelerine Avusturyalı firmaların ortak olabileceğini, yapılacak olan yatırımların iki ülkeye büyük katkı sağlayacağını söyledi. Türkiyenin dünyanın her tarafında önemli yatırımlar yaptığını anımsatan Özak, şöyle devam etti:
     Orta Asya ve Arap ülkelerinde Türk müteahhitlerimiz çok sayıda önemli çalışmalara imza atıyor. Bunlara da ortak olabilirsiniz. Antalyada bugün 2 binden fazla takım kamp yapıyor. Antalya, dünyanın futbolda turizm merkezi konumda. Kış turizminde neden Erzurum, Kayseri, Erzincan olmasın. Türkiye mutlaka kış turizmde daha fazla faydalanması lazım. Türkiye dışarıdan farklı tanıyor. Oysa biz 600 yıl dünyaya adaletle hükmeden bir ülkeyiz. Yıllardır dünyaya medeniyet dersi vermişiz. Fakat bu yanlış bilinmiş ve bunu yavaş yavaş çözmeye çalışıyoruz. Bu tanıtımın eksikliğinden kaynaklanmış.
     Avusturya Ankara Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Avusturyada yaşayan Türklerin sayısının fazla olduğunu, bunun kurulacak turizm köprüsünde önemli olacağını söyledi. Türkiyenin kış turizmde önemli bir gelişme sürecinde olduğunu belirten Wölfer, şöyle konuştu:
     Türkiye kış turizminde önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyel son yıllarda daha çok önem kazandı. Avusturya ve Türkiye arasında turizm köprüsü kurulması için hava ve ortam müsait. Yani havadan kasıt ılımlı olmak, içtenlik, yakınlık, insanların birbirine olan diyaloğu burada ön plana çıkıyor. Üniversitelerarası Kış Oyunlarını düzenleyen Türkiye önemli bir prestij kazanmıştır. Bu prestij Türkiye için itici bir güç haline dönüşecektir.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Erzincan Valisi Selman Yenigün de bölgelerindeki kayak merkezlerini tanıttı.
     Etkinlik kapsamında Avusturyalı kış turizm yatırımcılarına yarın Palandöken ve Konak Kayak merkezleri gezdirilecek.
    
     -Futbolu da kalkındırmak lazım ama şu anda gördüğüm kadarıyla o irade yok-
    
     Özak, programın ardından gazeteciler yaptığı açıklamada, futbolda çok büyük paraların harcandığını, ama futbolun iyi yönetilmediğini savundu. Özak, şöyle devam etti:
     Bir kere altyapıya hiç yatırım yok. Türk futbol takımlarını yönetenler kendi oyuncularına inanmıyorlar. O zaman ne oluyor- Türkiye yabancı oyuncu mezarlığı, çöplüğü oldu. Buna benim kulübüm Trabzonsporda dahil. Böyle olunca Türk futbolu aşağı doğru gidiyor. Aşağı doğru gidince Türkiyede futbol duvara çarpıyor. Buna dur demek lazım, dur diyecek olan futbol camiasıdır. Futbolu da kalkındırmak lazım ama şu anda gördüğüm kadarıyla o irade yok. Türkiyede futbolu yönetenlere bakarsanız kulüpleri yöneten idareciler, futbol genel kurullarından geliyor. Orada sağlık bir düşünce hakim olmuyor.
     Ülkede futbolun eski günlerine kavuşması için Türkiye Futbol Federasyonuna büyük görev düştüğünü ifade eden Özak, federasyonda da sağlıklı yönetim olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
     Futbol federasyonuna gelip yönetenlere baktığınızda orada da sağlıklı bir düşünce hakim değil. Masaya yumruğunu vuracak, cesur bir şekilde yönetecek, Nerede yanlış yaptık- diyecek uzun, orta ve kısa vadeli program yapacak kişiler lazım, kulüplere çeki düzen vermek lazım. Ama bundan evvel federasyona çeki düzen vermek lazım. 55 yıldır futbolla yatıp futbolla kalkan bir insanım ama futboldan soğudum. Üzülüyorum soğudum ama hem Avrupayı hem Türk futbolunu izliyorum. Türk futbolunu yukarılara çıkarmamız lazım. 3 Temmuzdan sonra görüntü o. Tablo görüldü ki iyi değil. Maalesef bu tür işler Türkiyede olmuştur. Bu yargı sürecinde konuşmak doğru olmaz.
     Özak, bir gazetecinin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın çalışmalarını nasıl bulduğunu sorması üzerine Başarılı bir arkadaşımız. Ben ayrılırken sarılıp öpüştük. Benden önce de öyleydi. Biz bir takımız bize Allah nasip etti, güzel hizmetler verdik. Türkiye bir iktidara kavuştu. Biz olmayalım ama Türkiye daha iyi olsun. Benim anlayışım budur. Bizim 300 küsur milletvekilimiz var ve hepsi bir bakandır. Biz de ağabey kardeş ilişkileri devam eder. Ben her namazda başarılı olmaları için dua ediyorum.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kayak merkezleri Avusturyalı turizmcilere tanıtılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER