Kavak Kaymakam Vekili Perçi Taşhanda incelemelerde

Kavak Kaymakam Vekili Perçi Taşhanda incelemelerde bulundu


SAMSUN (A.A) - Kavak Kaymakam Vekili Kadir Perçi, restorasyon çalışmaları süren Taşhanda incelemelerde bulundu.
     Beraberindekilerle tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Kavak Çakallı köyündeki 2001 yılında Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil altına alınan Taşhanda inceleme yapan Perçi, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.
     Perçi, 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti Hükümdarı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde yapılan tarihi İpek Yolu üzerindeki Çakallı Taşhanın zaman içinde çeşitli sebeplerle yer yer sökülüp yıkıldığını ve harabe haline geldiğini hatırlattı.
     Vali Aksoya desteklerinden dolayı teşekkür eden Perçi, Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy, harabe ve yıkılma aşamasına gelen ilçemizdeki tarihi Çakallı Taşhana gereken ilgiyi gösterip, restorasyon çalışmalarına başlanmasını sağlamıştır. Restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile tarihi Taşhan, yöre turizminin canlanmasına neden olacaktır. Sayın Valimiz Hüseyin Aksoya çok teşekkür ediyorum dedi.
     Perçi, restore çalışmalarının tamamlanmasından sonra geçmişi yaşamak için bir gece Taşhanda kalmak istediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Günay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kavak Kaymakam Vekili Perçi Taşhanda incelemelerde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER