Kavakta 300 keklik doğaya salındı

Kavakta 300 keklik doğaya salındı


SAMSUN (A.A) - Samsunun Kavak ilçesinde 300 kınalı keklik doğaya salındı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Gaziantep Keklik Üretim Çiftliğinden getirilen kınalı keklikler Göçebe köyü sınırlarında üç bölgede Kavak Kaymakam Vekili Kadir Perçi, Samsun Doğal Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Emin Karaman, Belediye Başkanı Şerif Ün ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve orman muhafaza memurları tarafından doğaya bırakıldı.
     Kavak Kaymakam Vekili Kadir Perçi, yaptığı açıklamada kınalı kekliğin doğal yaşam alanları içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Samsun Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Emin Karaman ise, Avcısıyla, çobanıyla hepimiz el birliği içinde bu keklikleri korursak kısa zamanda doğaya alışacak keklikler yaban hayatı dengeleyecek ve en önemlisi de kene gibi zararlı böcekleri yemek suretiyle temizleyecektir dedi.
     Kavak Avcılar Derneği Başkanı Sinan Arac da 20 yıldır keklik ötüşüne hasret olduklarını ifade ederek, dernek olarak bu kekliklerin doğada korunması görevini üstlendiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Günay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kavakta 300 keklik doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER