Kastamonuda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı

Kastamonuda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, yıkılacak ilk riskli bina tespit edildi.
     Kamuoyunda "Kentsel Dönüşüm Yasası" yasası olarak bilinen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" çerçevesinde, Cebrail Mahallesi Plevne Caddesi üzerinde bulunan 38 yıllık Tamel apartmanında beton, demir ve diğer analizleri yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkili yapı denetim firması, binanın "Riskli Yapı" olduğu yönünde rapor hazırladı.
     Şehrin önemli ticari akslarından olan ana cadde üzerindeki binanın riskli yapı tespitinin yapılmasından sonra Kastamonu Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün konu hakkındaki bilgilendirmesinden sonra süreci hızlandırdı.
     Hazırlanan rapor, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onanarak, Kastamonu Belediyesi tarafından binanın kat maliklerine 60 gün içerisinde binanın yıktırılması yönünde tebligat çıkardı.
     Bina, verilen süre içerisinde mülk sahibi tarafından yıktırılmaması durumunda, mülki idarelerinde iştiraki ile devlet tarafından yıkım gerçekleştirilecek.
    
     -Kanun süreci hızlandırdı-
    
     Kastamonu İşadamları Derneği (KİAD) Başkan Vekili ve İnşaat Komisyonu Başkanı Bilgehan Çapraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkili yapı denetim firmasının analizlerinin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onanması ile ildeki kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamış olduğunu belirtti.
     Çapraz, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun"un, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyan, bu süreci kısaltan, her şeyin altının net olarak çizildiği, mal sahiplerinin mağduriyetinin en aza indirilmesi için titizlikle hazırlanmış ve aynı zamanda inşaat sektörünün önünü açacak bir çalışma olduğunu ifade etti.
     Yetkili yapı denetim firmasının hazırladığı raporla binanın durumunu halk tabiri ile "Çürük" olarak tespit ettiğini aktararak, "Bu bina, Kastamonuda kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş ilk bina. Bunun ardından büyük bir hızlılıkla sürecin devam edeceğini düşünüyoruz. Ciddi bir çalışma yapılırsa, riskli yapı tespiti yapılan bina sayısı artacaktır. Can güvenliğinden önemli hiçbir şey olamaz" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonuda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER