Kastamonuda 16. Türk Dünyası Günleri

Kastamonuda 16. Türk Dünyası Günleri -Vali Bektaş: -Biz, bu topraklarda yaşamanın bedelini ödedik, ödüyoruz ve ödemeye de devam edeceğiz -RUBASAM Başkanı Pehlivanoğlu: -Türkün töresi yıkılmadıkça milletimizin ve


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Biz, bu topraklarda yaşamanın bedelini ödedik, ödüyoruz ve ödemeye de devam edeceğiz dedi.
     Bektaş, Kastamonu Belediyesi tarafından bu yıl 16ncısı düzenlenen Türk Dünyası Günlerinin açılışında yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Kastamonuya gelişinin 87. yıl dönümünü kutlamaya başladıklarını, Türk dünyası günlerinde de bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Anadolu tarihinde ağustos ayının çok karmaşık olaylara tanık olduğunu ve en önemli hadiselerin bu ayda yaşandığına işaret eden Vali Bektaş, Türkiyenin yer altı ve yer üstü zenginlikleri olduğundan dolayı devamlı sıkıntılar belirterek, şunları söyledi:
     Bizim bir gelecek perspektifimiz, potansiyelimiz ve umudumuz olmasa kimse bizimle uğraşmaz. Biz de bu yüzden bugün şehitlerimizi uğurlamazdık. Hani derler ya meyvesi olan ağaç taşlanır. Bu meyve çok kutlu bir meyvedir. Çok kişi bu meyvenin peşinde ama boşuna uğraşıyorlar. Biz, bu topraklarda yaşamanın bedelini ödedik, ödüyoruz ve ödemeye de devam edeceğiz. En son Çanakkalede bizi bu topraklardan ayırma umutları son bulmuştur. Bu millet asırlardır ve son dönemde yıllardır, şehitlerini, çocuklarını kalbine gömmeyi başarıyor.
    
     -Milletimizin bekası devam edecektir-
    
     Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (RUBASAM) Başkanı Özcan Pehlivanoğlu ise Kastamonuya geldiklerinde yabancılık çekmediklerini belirterek, 16 yıldır Türk dünyasının kendilerini kucakladığını ifade etti.
     Türklerin bütün varlığıyla yapısını sürdürdüğünü vurgulayan Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:
     Türk Dünyası Günleri, Türklerin günleri olmuştur. Türkün töresi yıkılmadıkça milletimizin ve devletimizin bekası muhakkak ki devam edecektir. Geçmişte yaşadıklarımız bize bunu gösteriyor. Biz, 16 yıldır töre haline gelmiş olan bu törenlere katılıyor, birlikteliğimizi ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Türkün tarihine baktığımızda bugün yaşadığımız hadiseler gibi onlarca yüzlerce hadiselerle karşılaştığımızı, kötü günler yaşadığımızı fakat bu kötü günlerin sıkıntılı anların içerisinde Cenab-ı Allahın izniyle kurtulduğumuzu görmekteyiz. Kastamonuda töre haline getirdiğimiz Türk Dünyası Günleri devam ettikçe Türk Dünyasının kalbi Kastamonu başta olmak üzere Türk dillerinde artıkça Türkün töresi bozulmayacak, birlik ve beraberlik devam ettiği için de milletimizin varlığı ve bekası sonsuza kadar daim olacaktır.
     Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz da, Her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde olunması gerekiyor. Gün ayrılık günü değil, birlik olma günüdür. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak, şanlı bayrağımız sonsuza kadar semalarımızda dalgalanacak, ezanlar minarelerde yankılanacak, milletimizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Özkan Beyer - Esra Karamuk / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kastamonuda 16. Türk Dünyası Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER