Kartepede yabancı öğrencilerden İngilizce eğitimi

Kartepede yabancı öğrencilerden İngilizce eğitimi


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve AIESEC Kocaeli işbirliğiyle gerçekleştirilen Dünya Bize Katılıyor projesi kapsamında 12 ülkeden gelen öğrenciler, Kartepede lise öğrencilerine yabancı dil eğitimi veriyor.
     Kartepe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, lise öğrencilerinin gelecekleri ile ilgili alacakları kararlarında onlara yardımcı olmayı hedefleyen Dünya Bize Katılıyor projesinin bu yıl 10 farklı şehirde gerçekleştirildiği belirtilerek, yurt dışından gelen gönüllü 12 eğitmenin, lise öğrencilerine, meslekler, kişisel gelişim ve İngilizce öğrenimi konularında eğitim verdikleri kaydedildi.
     Açıklamada, öğrencilerin Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde çalışmalarına devam ettiği ifade edilerek, Kocaelinin farklı ilçelerinden gelen 150 lise öğrencisine eğitim veriliyor. Proje kapsamında ilimize gelen yabancı eğitmenlerin konaklama, program ve lojistik konularındaki ihtiyaçları Kartepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından karşılanıyor. Yabancı öğrenciler çalışmalarının dışındaki saatlerde doğal güzellikleri ile öne çıkan Kartepeyi gezme fırsatı buluyor denildi.
     Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammet Kanık ise Kartepedeki lise temsilcilerinin katıldığı bu projeden 150 Kartepeli ve diğer ilçe gençlerinin sosyal ve kültürel anlamda faydalandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kartepede yabancı öğrencilerden İngilizce eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER