Kartepede Kış Spor Okullarına kayıtlar başladı

Kartepede Kış Spor Okullarına kayıtlar başladı


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediyesince 4üncüsü düzenlenecek Kartepe Belediyesi Kış Spor Okullarına kayıtlar başladı.
     Kartepe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kartepeli gençleri sporla buluşturmak amacıyla düzenlenen kış spor okullarına kayıtların başladığı belirtilerek, 12 farklı branşta düzenlenen kurslara kayıt olmak isteyenlerin belediye hizmet binalarına başvururabileceği kaydedildi.
     İlk üç dönemde, yaz ve kış spor okullarından 9 bin 300 öğrencinin faydalandığı vurgulanan açıklamada, şunlar bildirildi:
     Her geçen yıl ilginin giderek arttığı Kartepe Belediyesi kış spor okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin belediye hizmet binaları ve zabıta irtibat birimlerine başvurmaları gerekiyor. Kasım 2012-Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek kış spor okullarında konusunda eğitimli 14 uzman nezaretinde 13 tesiste futbol, voleybol, basketbol, güreş, golf, kayak, tenis, halk oyunları, atletizm ve karate branşlarında eğitim verilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Belediyesi öncülüğünde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek spor okulları ile Kartepeli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini dile getirerek, Kartepenin gençlerine spor yaptırarak, enerjilerini daha yararlı faaliyetlerde atmalarını sağlamak, sokaklardan, kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spor yapmaya heveslendirmek istediklerini ifade etti.
     Karabalık, okullara gösterilen ilginin bu tür etkinlikleri devam ettirmelerinde etkili olduğunu vurgulayarak, Gençlerimiz spor yaparak sosyalleştiği gibi paylaşmayı, kazanmayı ve kaybetmeyi de öğrenmektedir. Spor yapan kişinin ahlak ve karakter gelişimi de daha düzgün olacağından belediye olarak buna katkı vermeye devam etmek için spor okullarına tüm çocuklarımızın katılmasını beklemekteyiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kartepede Kış Spor Okullarına kayıtlar başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER