Karsandan açıklama:

Karsandan açıklama: -İETTnin 200 adet doğal gazlı otobüs alımını ve bunu kapsayan ihale ile 250 adet körüklü otobüs mal alım ihalelerinde en ekonomik teklif Karsan tarafından verilmiştir -İhale Kanunu gereğince bu durum tüm kat


BURSA (A.A) - Karsan, İETTnin 200 adet doğal gazlı otobüs alımını ve bunu kapsayan ihale ile 250 adet körüklü otobüs mal alım ihalelerinde en ekonomik teklifin kendileri tarafından verildiğini, İhale Kanunu gereğince bu durumun tüm katılımcılara yazılı olarak duyurulduğunu, ancak ihale sürecinin henüz tamamlanmadığını ve sürecin devam ettiğini bildirdi.
     Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Şdan yapılan yazılı açıklamada, prosedürleri henüz sonuçlanmamış olan, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğünün açmış olduğu 12 metre ve 18 metre otobüs ve yedek parça alım ihalesi ile alakalı olarak dün ve bugün basında yer alan haberlerin, kamuoyunda yanlış anlamalara sebebiyet verebilecek yorumlara yol açtığı belirtildi.
     Açıklamada, şöyle denildi:
     İETTnin 200 adet doğal gazlı otobüs alımını ve bunu kapsayan ihale ile 250 adet körüklü otobüs mal alım ihalelerinde en ekonomik teklif Karsan tarafından verilmiştir. İhale Kanunu gereğince bu durum tüm katılımcılara yazılı olarak bildirilmiştir. İhale süreci henüz tamamlanmamıştır ve süreç devam etmektedir.
     İstanbul Metrobüs Hattının dünyada örnek alınan ve başarıyla işletilen bir hat olduğu, hattın coğrafi ve teknolojik yapısı gereği metrobüs hattına özel araçlarla taşımacılık yapılması zaruretinin bulunduğunu ifade edilen açıklamada, metrobüs hattında müsaade edildiği takdirde minibüs dahil her türlü aracın seyredebileceği bildirildi.
     Buna rağmen, bu araçların hakiki bir metrobüsün işini yapacağı ve metrobüsün belirli bir zaman ve üst düzey konfor seviyesinde taşıyabileceği yolcu kapasitesinin aynısını taşıyabileceği anlamına gelmediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bahis konusu otobüsler istendiği takdirde diğer otobüsler gibi tercihli hat içinde seyredebilir. Ancak, normal otobüsler, metrobüs tarifi altında yüksek kapasite taşıma yapabilen yolcu araçlarının yolcu kapasitesine sahip değildir, dolayısıyla da tercihli hatta bir metrobüsün verebileceği taşıma hizmetini veremez. Tercihli metrobüs hattını azami verimde kullanmak için o hatta kullanılan araçların taşıma kapasitesi arttıkça da bu araçların maliyetleri ciddi şekilde artmaktadır. Bir otobüsün bir minibüse orantılı maliyeti 5 ila 10 misli, bir metrobüsün de normal bir otobüse nazaran maliyeti 5 ila 10 misli seviyesinde olabilir. Dolayısıyla metrobüs hattında halen kullanılmakta olan araçların, konu ihale kapsamındaki araçlarla teknik veya ekonomik olarak kıyaslanması doğru bir yaklaşım olmadığı gibi doğru bir analiz imkanı da doğurmaz.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Karsandan açıklama: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER