Karstan 70 kente 68 bin kurbanlık

Karstan 70 kente 68 bin kurbanlık sevkiyatı yapıldı -Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yıldırım: Kars ekonomisine bu yıl büyükbaş hayvandan 90, küçükbaş hayvanda da 10 milyon lira olmak üzere toplam 100 milyon lira girecek


KARS (A.A) - Türkiyenin önemli hayvancılık merkezlerinden Karstan, bu yıl Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa başta olmak üzere 70 kente toplam 68 bin kurbanlık sevkiyatı yapıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karsta bu yıl, geçen yıla göre illere kurban sevkiyatında 2 kat yoğunluk yaşandığını söyledi.
     Karstan 70 kente 43 bini büyükbaş, 25 bini küçükbaş olmak üzere toplam 68 bin kurbanlık sevkiyatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlere hayvan sevkiyatımız tamamlandı. Sadece Karadeniz bölgesinde Rize ve Trabzona hayvan sevkleri son 10 gün kala yapılıyor. Karadeniz illerine sevkimiz şimdilik devam ediyor. Hayvan varlığımızda son yıllarda artış yaşandı dedi.
     Yıldırım, Kars ekonomisine bu yıl büyükbaş hayvandan 90, küçükbaş hayvanda da 10 milyon lira olmak üzere toplam 100 milyon lira gelir elde edileceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa başta olmak üzere 70 kente kurbanlık sevki yapıldı. İlimiz hayvancılığı meraya dayalı olduğu için meralarda mevsim başında ciddi bir kuraklık yaşandı. Daha sonra yağışların düzelmesiyle meralar toparlandı. Daha çok kışın hayvanlarımızı beslemek için stokladığımız kaba yemde bir azalma yaşandı. Bu da Orta Anadoludan, Güneydoğu Anadoludan tedarik edilen kaba yemle büyük oranda karşılandı. Gerekli olan kış hazırlığı da yapılmış oldu.
     Karsta bulunan işletmelerin ortalama kapasitesinin bulunduğunu dile getiren Yıldırım, İlimizde yıllık ortalama 470 bin büyükbaş, 300 bin küçükbaş hayvan varlığımız vardır diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karstan 70 kente 68 bin kurbanlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER