Karsta İran uyruklu bir teröristin teslim

Karsta İran uyruklu bir teröristin teslim olması -Terör örgütünden kaçıp güvenlik kuvvetlerine teslim olan İran uyruklu kişinin, Erzurumda yargılanmasına başlandı


ERZURUM (A.A) - Terör örgütünden kaçıp Karsta güvenlik kuvvetlerine teslim olan İran uyruklu kişinin, Erzurumda yargılanmasına başlandı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık İran uyruklu Muhammet Elamhulu ile bir astsubay ile 3 jandarma er de tanık olarak hazır bulundu.
     Sanık Elamhulu, yaptığı savunmasında, İranın Maku kentine bağlı bir köyde çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını, aynı köyde çoban olan İsa adlı kişinin kendisine "terör örgütüne katılması halinde örgütün ailesine çok para göndereceğini" vaat etmesi üzerine geçen eylül ayında terör örgütünün İrandaki kampına katıldığını söyledi.
     Terör örgütü PKKnın İrandaki kampında bir ay silahlı eğitim aldıktan sonra Türkiyeye gönderildiğini, Kars kırsalında bir kampta bir ay kadar kaldığını Elamhulu, şöyle devam etti:
     "Ben mağarada 6 kişilik bir grupla bir ay kaldım. Bana sadece çay ve yemek işleri yaptırıyorlardı. Herhangi bir eyleme katılmadım. Aileme ve bana para vermediler. Beni kandırdıklarını anlayınca kaçmaya karar verdim. Örgüt üyelerinden bir yetkiliye beni kandırdıklarını söyleyince Kaçarsan seni de İrandaki aileni de öldürürüz tehditleri üzerine örgütten kaçmak için fırsat kolladım. Bir gece geç saatlerde nöbetteyken fırsat bulup kaçtım. Kağızman ilçesine bağlı Bulanık köyü yakınlarında bir eve sığınmak istedim. Ancak ev sahibi beni kabul etmedi. Bir çobanın yanına gittim, o da beni kabul etmedi. Bir araç gelse de binsem diye beklerken askerler yanıma geldi. Onlara terörist olduğumu, PKKnın kampından kaçtığımı söyleyip teslim olmak istediğimi söyledim."
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanığın teslim olmadığı ve yakalandığı yönünde askeri yetkililerin tuttuğu tutanak üzerine, duruşmada yer alan ve olayın gerçekleştiği anda orada bulunan 3 jandarma er ile bir astsubayın ifadesine başvurdu.
     Tanıklar ifadelerinde, bir ihbar üzerine köye gittiklerini, köy çevresinde terör örgütü mensubu bir kişiyi aradıkları sırada yol kenarında bekleyen Muhammet Elamhulu ile karşılaştıklarını, Arapça ve Kürtçe bilen bir asker arkadaşları sayesinde sanığın terör örgütünden kaçtığını ve teslim olmak istediğini öğrendiklerini dile getirdiler.
     Kahyanın, sanığa üzerinde çıkan bir merminin ne işe yaradığını sorması üzerine, "Tıraş bıçağına yerleştirip, mermiyi bıçağın sapı olarak kullandım ve tıraş olmaya çalıştım. Silahımı orada bıraktım, ancak biraz ekmek ve bu mermiyi beraberimde getirdim. Başka bir amacım yoktu. Ailem çok fakir, pişmanım. Aileme benden başka bakacak kimsem yok, tahliyemi istiyorum" dedi.
     Mahkeme Başkanı Kahya, sanığın Türkiyede herhangi bir ikametgahının bulunmaması, Emniyet Genel Müdürlüğüne yazdıkları bir yazının da cevabının gelmemesi üzerine tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
    
     -Olay-
    
     İran uyruklu Rojhat kod adlı Muhammet Elamhulu, 30 Kasım 2012de Karsın Kağızman ilçesine bağlı Bulanık köyünde güvenlik güçlerine teslim olmasının ardından Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında terör örgütü PKKya üye olmaktan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Karsta İran uyruklu bir teröristin teslim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER