Karsta, KASDEP kapsamında gebe düve dağıtımı

Karsta, KASDEP kapsamında gebe düve dağıtımı yapıldı


KARS (A.A) - Karsın Akyaka ilçesinde Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında gebe düve dağıtımı yapıldı.
     Akyaka Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Akyaka-Şahnalar-Pirveli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen KASDEP projesi kapsamında, 101 dar gelirli aileye simental ırkı 404 adet gebe düve dağıtıldı.
     Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin yeni hizmet binasının açılışı ve gebe düve dağıtımı töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, tarımın ekonomik bir faaliyet olmanın yanı sıra stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi.
     Ülkemizde tarım sektörünün desteklendiğini, bu proje ile insanımızın kimseye muhtaç olmadan doğrudan devlet desteği ile gelir getirici projelerden faydalanarak üretici konuma geçtiğini belirten Uğurlu, şöyle konuştu:
     2010 yılında programa alınan projeyle ilk olarak ahırların tadilatı ile daha uygun koşulların sağlanması gerçekleştirildi. Bugün de açılışı gerçekleştirilen işletme binası yapılmış ve bir takım makine alet ve ekipmanlar alınmıştır. Dağıtımı gerçekleştirilen simental ırkı gebe düve alımı, 3 milyon 365 bin 613 liraya mal oldu.
     Konuşmaların ardından, kulak küpe numaralarına göre tırlardan indirilen hayvanlar hak sahiplerine teslim edildi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Karsta, KASDEP kapsamında gebe düve dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER