Karpuzu pazarda 30 kuruşa alan yok

Karpuzu pazarda 30 kuruşa alan yok


MERSİN (A.A) - Adana karpuzunun ardından Silifke ilçesinde hasadı yapılan karpuzlar, pazarda satılmaya başladı. Tarlada üreticiden kilosu 20 kuruşa alınan karpuz, semt pazarlarında 30 kuruştan satılmasına rağmen fazla rağbet görmüyor.
     Karpuz üreticisi Fehmi Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürettikleri karpuzun tarlada kilosunun 20 kuruşa kadar düştüğünü söyledi.
     İlçe genelinde karpuz üretiminin pek fazla yapılmadığını ifade eden Erdem, fiyatların bu kadar ucuz olmasına rağmen karpuza pek rağbet olmadığını belirtti.
     Kurulan semt pazarlarında pazarcılık yapan İbrahim Karayeğen de, etkili olan hava sıcaklılıkları sebebiyle yaz aylarının serinleten meyvesi olarak bilinen karpuzu pazarda kilosunu 30 kuruşa satmalarına rağmen vatandaşların fazla ilgi göstermediğini söyledi.
     Ramazanın yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle çok uzun süreli aç ve susuz kalınacağına dikkati çeken Karayeğen, karpuzun susuzluğu gidermede iyi bir alternatif olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.
     Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can ise, uzmanların yaptığı araştırmaya göre karpuzun hem zayıflatıcı, kalp krizi riskini azaltıcı, kansere karşı koruyucu özelliği, hem de böbreklerin düzenli çalışmasını sağlaması açısından oldukça yararlı bir besin kaynağı olduğunun tespit edildiğini belirtip, sıcak günlerde karpuz tüketiminin artırılması gerektiğini kaydetti.
     Öte yandan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise bu yıl ilçe genelinde 350 dönüm arazide bin 100 ton karpuz üretiminin yapılacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Karpuzu pazarda 30 kuruşa alan yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER