Karlıova KCK davasında karar

Karlıova KCK davasında karar -Terör örgütü KCKnın Karlıova yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle yargılanan Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik ile diğer 2 sanık, 8 yıl 9ar ay hapis cezasına çarptırıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü KCK yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle yargılanan Bingölün Karlıova ilçesi Belediye Başkanı Ferit Çelik, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Demirbaş ile BDP il yöneticisi Abdullah Solmaz 8 yıl 9ar ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ferit Çelik, Ahmet Demirbaş ve Abdullah Solmaz ile avukatları hazır bulundu.
     Duruşmada, kimlik tespitinin ardından iddianamede yer alan suçlamalara karşı savunma için sanıklara söz verildi. Savunmalarını Kürtçe yapmak isteyen sanıkların talebi, mahkemece reddedildi.
     Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutuklu sanıklardan Ferit Çelik, Ahmet Demirbaş ve Abdullah Solmaza Örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 8 yıl 9ar ay hapis cezası verdi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Karlıova KCK davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER