Karikatüristler Akşehirde ölümsüzleşti

Karikatüristler Akşehirde ölümsüzleşti


KONYA (A.A) - Gülmecenin Başkenti patentini alan Akşehirde, Türkiyede bir ilk olan ünlü karikatüristlerin büstleri yaptırılarak açılışı yapıldı.
     Akşehir Kültür Merkezi önünde gerçekleşen açılış töreninde konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, mizahın önemine dikkat çekti.
     Oğul, Akşehir Belediyesi olarak bir ilke imza atmanın sevincini yaşadıklarını ve mizahın hayatın her alanında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Nasreddin hocamızın bir fıkrasından, veya gülmecenin çizgilerle hayat bulan şekli karikatürle gülerken, düşünür düşünürken de güleriz. Gülmece sanatına büyük emeği olan karikatüristlerimizi Akşehirde yaşatmak istedik. Bu nedenle 9 karikatüristimizin büstlerini bugün Akşehirde açtık. Karikatüristler kendilerini Nasreddin Hocanın torunu olarak tanıtırlar. Biz de Nasreddin Hocanın memleketi olan Akşehirde bu büstleri açmaktan dolayı çok mutluyuz.
     Karikatüristler Derneği Başkanı Metin Peker ise ünlü karikatüristleri ölümsüzleştirdiği için Oğula ve Akşehir Belediyesine teşekkür etti.
     Yapılan konuşmaların ardından 9 karikatür sanatçısının büstleri ilçe protokolü ve Karikatürcüler Derneği üyeleri tarafından açıldı.
     Törene, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, ATV Haber Koordinatörü Uygar Eremektar, Karikatüristler Derneği üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karikatüristler Akşehirde ölümsüzleşti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER