Kardeş okula davul

Kardeş okula davul-zurnalı karşılama -Deprem nedeniyle çeşitli sorunlar yaşayan arkadaşlarını ziyarete gelen İzmirin Torbalı ilçesindeki 80. Yıl Orta Okulu öğrencileri, Vanda davul-zurna ile karşılandı


VAN (A.A) - Vanda geçen yıl meydana gelen depremler nedeniyle çeşitli sorunlar yaşayan arkadaşlarını ziyarete gelen İzmirin Torbalı ilçesindeki 80. Yıl Orta Okulu öğrencileri, Vanda davul-zurna ile karşılandı.
     Torbalı 80. Yıl Orta Okulu öğretmen ve öğrencileri, Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden etkilenen öğrencilerin yanında olmak ve çeşitli yardımlarda bulunmak amacıyla Vanın Edremit ilçesindeki Hilmi Irak İlköğretim Okulunu kardeş okul olarak seçti.
     Vana düzenledikleri iki günlük gezi programı ile hem öğrencilerle vakit geçirmeyi hem de destekte bulunmayı amaçlayan İzmirli öğretmen ve öğrenciler, 17 kişiden oluşan grupla Vana geldi.
     Ferit Melen Havaalanında kardeş okul olarak seçtikleri Hilmi Irak İlköğretim Okulu idareci ve öğrencileri tarafından davul-zurna ve çiçeklerle karşılanan öğrenciler, birlikte halaylar çekti.
     Hilmi Irak İlköğretim Okulu öğrencileri, İzmirli arkadaşlarını iki günlük ziyaretleri süresince en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek, Arkadaşlarımızla oyunlar oynayıp, sohbet edeceğiz. Onlar bize, biz de onlara sevgiyle bakıyoruz dediler.
     Torbalı 80. Yıl Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Olcay Altan da Vandaki arkadaşlarına çeşitli hediyeler getirdiklerini vurgulayarak, böyle bir programda görev almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Öğrencilerden Mustafa Oğuz Bektaş ise ilk kez geldiği Vanda iki gün süresince iyi vakit geçirmeyi arzu ettiğini bildirerek, Vana gelemeyen diğer arkadaşlarının selamını getirdiğini ifade etti.
     Okul Aile Birliği Başkanı Ersin Altan da 10 yıl önce Vanda görev yaptığını ve kardeş okul belirlerken de Vandan bir okul olmasına özen gösterdiklerini vurgulayarak, Vanlı öğrencilere destek için kente gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Hilmi Irak İlköğretim Okulu Müdürü Fevzi Uzan ise kendilerini kardeş okul olarak seçen idareci ve öğrencilere teşekkür ederek, Kardeşlerimizi Vanda en iyi şekilde ağırlamayı düşünüyorum. Ülkemizin doğusu ile batısı arasında özellikle insanlarımızda bir fark olmadığını onlar da göreceklerdir diye konuştu.
     Torbalı 80. Yıl Ortaokulu Müdürü Alaattin Altınok da kardeş okul projesinin öğrenciler arasında sıkı dostluklar oluşturduğuna değinerek, Kardeş okul projemizi ilk olarak Hakkaride yapmıştık. Öğrenciler arasında çok ciddi dostlukların oluştuğunu gördük. Bizim kültürümüzde kardeşlik kültürü yaygındır. Şimdi bir de kardeş okulumuz var. İnşallah biz de onları İzmirde ağırlayacağız dedi.
     Konuşmaların ardından bir araya gelen iki okul öğrencileri, ellerindeki haritayı göstererek, Biz bu haritayı katladığımızda İzmir ve Van bir araya geliyor. Bizler gönülleri de bu şekilde birleştirmek için buradayız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kardeş okula davul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER