KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri


KARABÜK (A.A) - MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Şde (KARDEMİR) başlayan 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, Hangi nedenle olursa olsun emekçinin alın terinin karşılığı hakkınca ödenmelidir dedi.
     Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, KARDEMİR ve Çelik-İş Sendikası arasında başlayan görüşmelerin sonuçlanamadığını ve uyuşmazlıkla tamamlandığını söyledi.
     Görüşmelerin ara bulucu aşamasında olduğunu belirten Demirel, şunları kaydetti:
     Yatırım yapmış, üretimi artırma, yenileme çalışmaları yapan bir şirketin çalışanları, eşit diğer fabrikalarda i işlerde çalışanlardan aşağıda olmamalıdır. Hangi nedenle olursa olsun emekçinin alın terinin karşılığı hakkınca ödenmelidir. Belli olumsuzlukların yaşandığı iş yerlerinde sendika ve işveren daha duyarlı davranmak zorundadır. MHP olarak çelik işçisinin her zaman yanındayız. Partimizin temel prensiplerinden olan hak hukuk adalet ilkelerinin uygulanması halinde sağlıklı çalışma ortamı yaşanacağı aşikardır. Önceki yıllarda işçilerin kazanımlarından geri adım attığı ve fedakarlık yaptığı herkes tarafından bilinmektedir.
     Eski işçi yeni işçi ayrımının, alın terine karşı saygısızlık, eşitlik ilkesine aykırı bir davranış olduğunu belirten Demirel, Aynı entegre tesiste çalışanlar arasındaki çeşitli ayrımcılık kesinlikle sağlıksız çalışma ortamı oluşturur. KARDEMİR yönetimi ve sendika bir araya gelerek fazla vakit kaybetmeden, beraberce yükselttikleri üretimin işçilere makul seviyede yansıtılmasını sağlamalıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber KARDEMİRdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER