KARDEMİRde yetkili sendika Çelik

KARDEMİRde yetkili sendika Çelik-İş -Yargıtay, yaklaşık 2 yıl süren yetki belirsizliğinden sonra toplu iş sözleşmesi yapma yetkisinin Çelik-İş Sendikasında olduğuna karar verdi


KARABÜK (A.A) - Yaklaşık 2 yıldır Türk Metal ve Çelik-İş Sendikaları arasında devam eden Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Şde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi, yargı kararıyla Çelik-İşin oldu.
     KARDEMİRden yapılan açıklamada, iş yerlerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisine Çelik-İş Sendikasının yetkili olduğunu bildirdi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Türk Metal Sendikasının yetkili olmadığına (olumsuz tespit) dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tespit işlemlerinin iptal edilmesi istemi ile, Zonguldak 3. İş Mahkemesinde açılan davada, mahkemenin her iki sendikanın da yetki için yeterli çoğunluğu sağlayamadığı yönündeki kararının temyiz incelemesi sonucunda, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından, Zonguldak 3. İş Mahkemesinin kararının bozularak ortadan kaldırılmasına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının olumlu ve olumsuz yetki tespit işlemlerinin sonuç itibariyle doğru olması nedeniyle davanın reddine, oy çokluğu ile kesin olarak karar verilmiştir. Bu karar uyarınca KARDEMİRdeki iş yerlerinde Çelik-İş Sendikasının toplu iş sözleşmesi yapma yetkisine sahip olduğu kesinlik kazanmıştır.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber KARDEMİRde yetkili sendika Çelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER