Karda yiyecek bulamayan hayvanlara ekmek

Karda yiyecek bulamayan hayvanlara ekmek -Balıkesirde yürütülen Bayat Ekmek Toplama Kampanyası kapsamında günde toplanan 500den fazla ekmek, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken hayvanlar için doğaya bırakılıyor


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde yürütülen Bayat Ekmek Toplama Kampanyası kapsamında günde toplanan 500den fazla ekmek, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken hayvanlar için doğaya bırakılıyor.
     Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek ve değerlendirmek amacıyla eylül ayında Bayat Ekmek Toplama Kampanyasını hayata geçirdiklerini söyledi.
     Kentin kolay ulaşılabilir noktalarına 100 ekmek kumbarası yerleştirdiklerini ifade eden Öztozlu, Balıkesirde ayda 4 tonun üzerinde ekmek toplar hale geldik. İsraf edilen ekmeklerin tamamı bu değil. Bizim hedefimiz farkındalık yaratmak, ekmeğin çöpe gitmesini önlemek ve değerlendirmek dedi.
     Topladıkları ekmekleri genellikle hayvan barınağında bulunan köpek ve kedilere verdiklerini dile getiren Öztozlu, şöyle devam etti:
     Kış aylarında ise bazı günlerde bayat ekmekleri doğaya bırakıyoruz. Son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle doğa beyaza büründü, toprak karla kaplandı. Bu dönemde yaban hayvanları yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyor. Özellikle yüksek kesimlerde daha çok kar yağdığını düşünürsek yaşanan sıkıntının boyutu fazla oluyor. Bu nedenle, günde topladığımız 500den fazla bayat ekmeği, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan, tilki, sincap, köpek, kedi ve kuş gibi hayvanlar için doğaya bırakıyoruz. Birkaç gündür bu uygulamamız sürüyor. Hava şartları normale dönene kadar bu çalışmamızı devam ettireceğiz.
     Öztozlu, kampanyaya halkın, özellikle lokantaların destek verdiğini ifade ederek, giderek daha fazla ekmeğin çöpe gitmesini önlediklerini anlattı.
     Doğaya kuşlar için yem de bıraktıklarını belirten Öztozlu, yiyecekleri, itfaiye müdürlüğünün arazi araçlarıyla kırsal alanlara götürdüklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Karda yiyecek bulamayan hayvanlara ekmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER