Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası


BİLECİK (A.A) - Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalara Bilecik Vali Vekili Metin Çınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Topçu, daire müdürleri, jandarma ve emniyet teşkilatı katıldı.
     Çınar, burada yaptığı konuşmada, dünyanın olduğu kadar Türkiyenin de en önemli sorunlarından birisinin trafik olduğunu belirterek, Türkiyede her gün 4 bin aracın trafiğe çıktığını ve günlük 600 trafik kazasının meydana geldiğini kaydetti.
     Türkiyede trafik kazalarında yıl içerisinde 600 kişinin hayatını kaybettiğini, bunun kabul edilemez bir rakam olduğunu ifade eden Çınar, şunları söyledi: "Bu
     "Kazalarda insan faktörü yüzde 66, sürücü faktörü yüzde 27dir. Bu da kazaların yüzde 93ünün insandan kaynaklandığını göstermektedir. Hız limitlerini aşmak, hatalı solama yapmak, alkollü araç kullanmak, yapılan hataların başında gelmektedir. Alınacak tedbirler kazalardaki yaralanma ve ölüm sayısını azaltacaktır. Kaza olduğunda yapılması gerekenleri bilmek ve kazanın şiddetini azaltmaya yönelik düzenlemelerde kaza oluşumunu önlemede önem arz etmektedir. En önemlisi de eğitimdir. Kaza öncesinde ve kaza sonrasında yapılması gerekenler konusunda toplumun okullardan başlayarak eğitilmesi gerekmektedir. Türkiyede meydana gelen trafik kazalarına bakıldığında kazaya neden olan kusurlu sürücülerin eğitim durumlarının yüzde 49u ilkokul, yüzde 12si ortaokul düzeyinde olduğu görülmektedir. Bilecikte önceki yıllara yüzde 50 azalmıştır. Bunda çevre yolunun açılması ve trafik kontrollerinin artırılması önemli etken olmuştur."
     Konuşmanın ardından, Çınar, yılın şoförü Ali Ateşe plaket verdi. Tören, Çınar, Yağcı ve beraberindekilerin trafik standını gezmesi ve bilgi almasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER