Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri


HATAY (A.A) - Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapasında Hatayda yürüyüş düzenlendi.
     Atatürk Caddesinden başlayan ve Vali Ürgen Alanı DSİ Parkına kadar yapılan yürüyüşe, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Hüsnü Salih Güder, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çaparali, bazı oda ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
     Hatay Valisi Lekesiz, yürüyüşün ardından Vali Ürgen Alanı DSİ Parkında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, can güvenliğini tehlikeye atması ve ülkenin kalkınmasına sarf edilecek olan milyarlarca liranında heba edilmesine neden olan trafik terörünün gündemden düşmediğini söyledi.
     Trafik kazalarının toplumun genelini ilgilendiren üzücü ve yıkıcı sonuçlarıyla ülkenin sorunlarından biri olduğunu ifade eden Lekesiz, meydana gelen kazaların yüzde 97sinin sürücü, yaya ve yolcu faktöründen kaynaklandığını kaydetti.
     Ülke gündeminin öncelikli meselelerinden biri olan trafik güvenliği noktasında sürekli ve sıkı bir eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Lekesiz, Özellikle küçük yaşlardan başlayarak çocuklarımıza, gençlerimize okullarda verilecek eğitimle trafik bilincine sahip olarak yetiştirilmeleri fevkalade önem taşımaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar okul öncesi çağda verilen trafik eğitimlerinin insanda daha kalıcı ve etkili olduğunu göstermektedir diye konuştu.
     Lekesiz, vatandaşların alkollü olarak trafiğe çıkmamaları, motosiklet kullananların kask takmalarını, emniyet kemerinin kullanılmasını, trafikte, yayalara, yaşlılara ve engellilere saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
     İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da, karayolunda trafik güvenliği noktasında, insanların güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak ve trafik kazalarının meydana gelmesini önlemenin en önemli hedefleri arasında yer aldığını belirtti.
     Hatayda tescilli araç sayısının 370 bine ulaştığını, 2010 yılında 2 bin 819, geçen yılda 3 bin 10 kaza meydana geldiğini ifade eden Kılıç, kazalar sonucunda 2010 yılında 20, geçen yıl 28 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından yılın trafik, zabıta ve jandarma trafik görevlileriyle yılın sürücülerine plaketleri verildi.
     Tören daha sonra parkta oluşturulan stantların gezilmesiyle son buldu.
     (SAT-İSÖ-ST)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER