Karate: 40. Avrupa Ümit, Genç ve

Karate: 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası -44 ülkeden 850 sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci gününde Türkiye, 4 altın ve 3 gümüş madalya alarak genel sıralamadaki liderliğini sürdürdü


KONYA (A.A) - 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Konyada devam ediyor.
     Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda düzenlenen ve 44 ülkeden 850 sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci gününde Türkiye, 4 altın, 3 gümüş madalya alarak genel sıralamadaki liderliğini sürdürdü.
     İlk gün 4 altın, 2 bronz madalya kazanan Türkiye, bugün elde ettiği derecelerle toplam madalya sayısını 8i altın, 3ü gümüş ve 2si bronz olmak üzere 13e çıkardı.
     21 yaş altı erkeklerde Mehmet Yakan, İtalyan Mattia Busatoyu 4-1 yenerek Avrupa şampiyonlu oldu ve günün ilk altın madalyasını elde etti.
     Genç erkekler 68 kilo kumitede yarışan Burak Uygur final maçında Bosna Hersekli Ahmed Bricayı 1-0 mağlup ederek altın madalya aldı.
     Genç erkekler 76 kilo kumitede Uğur Aktaş finalde Danimarkalı Kevin Korteyi 1-0 yenerek Avrupa şampiyonu unvanını korudu. Türkiyeye dördüncü altın madalyayı, genç erkekler +76 kilo kumite kategorisinde yarışan Muhammet Ali Yıldız kazandırdı. Yıldız, final mücadelesinde Danimarkalı Christian Pederseni 3-0 yenerek zirveye çıktı.
     Genç erkekler katada Ali Sofuoğlu, genç erkekler 55 kilo kumitede Gökhan Filiz ile genç bayanlar +59 kilo kumitede Nurcan Çiçek, finalde rakiplerine yenilerek gümüş madalyada kaldılar.
    
     -Delihasan: Sonuçlar sürpriz değil-
    
     Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, turnuvanın ilk iki gününde alınan sonuçların kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.
     Geçen yıl Baküde düzenlenen Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonasında toplam 17 madalya kazandıklarını hatırlatan Delihasan, Amacımız Konyada bu rakamı geçmek ve genel sıralamada Avrupanın zirvesine çıkmak. Bu başarılar dört yıllık planlı ve sistemli çalışmanın ürünü. Türk karatesi bu gençlerin omuzlarında yükselmeye devam edecek diye konuştu.
     Turnuvanın son gününde erkekler ve bayanlar takım kata müsabakaları ile 21 yaş altı erkeklerde 68, 78 ve +78 kilo, bayanlarda 53, 60 ve +60 kiloda müsabakalar yapılacak.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Karate: 40. Avrupa Ümit, Genç ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER