Karatay, Afganistanın Belh ilçesi ile kardeş

Karatay, Afganistanın Belh ilçesi ile kardeş ilçe oldu


KONYA (A.A) - Karatay Belediyesi ile Afganistanın Belh İlçe Belediyesi, dostluk ve işbirliği ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla düzenlenen protokol ile kardeş ilçe oldu.
     Afganistanın Belh İlçe Belediye Başkanı Gulam Rabbani Bahtari ve beraberindeki heyet Karatay Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Kostakı makamında ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinin ardından protokol imzaladı.
     Konu ile ilgili konuşma yapan Belh İlçe Belediye Başkanı Gulam Rabbani Bahtari, Nasıl ki siz, Hz. Mevlananın türbesinin bulunduğu yerdeyseniz, bizler de doğduğu şehirdeyiz. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz dedi.
     Bahtari, eserleriyle dünyaca tanınmış büyük zatların Belhte yaşamış olduğunu, bu nedenle Belh vilayetinin ilmi yönden, kültürel alıverişin merkezi olduğunu söyledi.
     Asırlar boyu insanlığa seslenen Hz. Mevlananın sesine kulak vermeyen kalmadığını dile getiren Bahtari, Hz. Mevlananın çağrısına önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, doğduğu şehir ile bulunduğu şehrin kardeş olması ve karşılıklı protokol imzalamalarının kendilerini duygulandırdığını belirtti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karatay Belediye Başkan Vekili Mustafa Kostak da Mevlananın şehri olan Karataya hizmet etmenin memnuniyeti içerisinde olduklarını dile getirerek, Belh şehri ile kardeş olmanın önemine değindi.
     Konuşmaların ardından kardeşlik protokolünü imzalayan heyet, Kostaka dünyaca ünlü Afgan ipek halısını hediye ederken Kostak ise Afgan heyetine ebru tablosu hediye etti.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karatay, Afganistanın Belh ilçesi ile kardeş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER