Karatayda 50 çifte nikah kıyılacak

Karatayda 50 çifte nikah kıyılacak -Hava şartları uygun olursa tören, Mevlana Gülbahçesinde gerçekleştirilecek


KONYA (A.A) - Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi ve Mehir Vakfı ortaklaşa gerçekleştireceği proje ile Karatayda yaşayan nişanlı ve ihtiyaç sahibi 50 çifti evlendiriyor.
     Karatayda 50 Çifte Nikah Kıyılacak projesini kamuoyuna duyurmak amacıyla Karatay Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Karatayda yapılacak nikah ve düğünün daha önce yapılan düğünlerin arasında ilk sıralarda yer alacağını belirtti.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise Karatayda ikamet eden ihtiyaç sahibi 50 nişanlı çifti evlendireceklerini ve düğünlerini de Karataya yakışır bir organizasyon ile gerçekleştireceklerini belirtti.
     Hançerli, hava şartlarının uygun olması durumunda törenin Mevlana Gülbahçesinde gerçekleştirileceğini vurguladı.
     Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş da iki resmi kurum ve bir sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yaptığı Karatayda 50 çifte nikah projesinin örnek olması gereken bir uygulama olduğunu dile getirdi.
     Altuntaş, 1 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında başvuruların Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi ve Mehir Vakfına yapılabileceğini belirterek, başvuruların sona ermesinin ardından kurulacak kurulun yapacağı araştırmalar sonucunda Karatayda ikamet eden ihtiyaç sahibi 50 çiftin belirleneceğini dile getirdi.
     Nikahların ise 17 Kasımda kıyılarak düğünlerin yapılacağını söyleyen Kaymakam Altuntaş, yapılan organizasyonun Karatayda resmi nikah oranını artırmak ve kurum ve kuruluşlar arası dayanışmayı pekiştirmek için büyük önem taşıdığını belirtti.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karatayda 50 çifte nikah kıyılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER