Karaman

Karaman-Konya arası hızlı tren ihalesi 11 Martta -AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük taşımacılığı treninin ihalesi 11 Martta yapılacak. Ankara-İstanbul arası YHT hattının da tamamlanması


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük taşımacılığı treni ihalesinin 11 Martta yapılacağını belirterek, Ankara-İstanbul YHT hattının da tamamlanmasıyla vatandaşlarımız, hızlı tren ile Karamandan Konyaya, Konyadan İstanbula seyahat edebilecek dedi.
     Yerlikaya, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetleri döneminde Konyaya önemli birçok yatırımın yapıldığını belirtti.
     Bu yatırımlardan Konyanın 100 yıllık rüyası Mavi Tünelin delgi işleminin bu dönemde tamamlanarak kısa süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapıldığını anımsatan Yerlikaya, aynı şekilde Ankara-Konya arası YHTnin de AK Parti iktidarı döneminde hizmete açıldığını bildirdi.
     Yerlikaya, Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük treni seferlerinin başlaması için de çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Özellikle Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile Konya ve Karaman milletvekillerinin katkılarıyla Konya-Karaman arası hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Konya-Karaman arası hızlı yolcu ve yük taşımacılığı treninin ihalesi 11 Martta yapılacak. Ankara-İstanbul YHT hattının da tamamlanmasıyla vatandaşlarımız, hızlı tren ile Karamandan Konyaya, Konyadan İstanbula seyahat edebilecek. Karamandan itibaren Ulukışla-Adana yolcu ve yük treni projesi de ihaleye çıkacak. Ankara-İstanbul YHT projesi de 2013 yılı sonunda bitirilerek hizmete girecek. Ardından da Konya-İstanbul YHT seferlerinin başlatılacağı müjdesini bizzat TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahramandan aldım. Hizmete girecek bu seferlerin hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir : Muhammed Boztepe
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER