Karaman Ziraat Odası Başkanı Muğlu:

Karaman Ziraat Odası Başkanı Muğlu: Çözüm; su kotası koymaktan değil, daha az suyla yetişebilen ürünlere çiftçimizi teşvik etmek


KARAMAN (A.A) - Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, yaşanan su sıkıntısına karşı çiftçinin az suyla yetişebilen ürünlere teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.
     Muğlu, oda binasında gerçekleştirilen toplantıda, Karaman çiftçisinin son zamanlarda tüm imkanlarını zorlayarak suyu ekonomik kullanabilmek için modern sulama sistemlerine geçtiğini söyledi.
     Damlama sulama, spring ve yağmurlama sulama sistemlerinin artık tüm köylerde kullanılmaya başlandığını belirten Muğlu, şunları kaydetti:
     Çiftçilerimiz su tasarruf konusunda artık çok daha bilinçli. Biz bu konuda elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Verimli topraklarımızda her türlü tarım ürününü üretmeye hazırız. Ancak susuz tarım olmuyor. Karamanda uygulanmak istenen su kotasının hiçbir mantığı yok. Bölge az yağış alan bir bölge. Su sıkıntısı hat safhada. Uygulanan bu kota çiftçinin sonu olur. Çözüm; su kotası koymaktan değil, daha az suyla yetişebilen ürünlere çiftçimizi teşvik etmek. Bu da ürün bazında verilebilecek desteklerle olur.
     Toplantı, belde belediye başkanları ve Sulama Kooperatifi başkanlarının karşılıklı görüşlerini bildirmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karaman Ziraat Odası Başkanı Muğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER