Karamandan Myanmar için yardım kampanyası

Karamandan Myanmar için yardım kampanyası


KARAMAN (A.A) - Karaman Valiliği, Myanmarın Arakan bölgesinde şiddet olaylarına maruz kalan Müslümanlara yönelik yardım kampanyası başlattı.
     Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman Valiliği toplantı salonunda düzenledikleri bir basın toplantısı ile kampanyayı kamuoyuna duyurdular. Vali Kahraman burada yaptığı konuşmada Ramazanın mukaddes bir zaman olduğunu bu zamanda Müslümanların bırakın bir insanı incitmeyi bir karıncayı bile incitmemek için gayret sarf ettiklerini söyledi.
     Hayatta herkesin aynı bilinçte ve çizgide olmadığını ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:
     Hemen yanı başımızda Suriyede olan olaylara odaklanmışken birden bire Arakan gerçeği ile yüzleştik. Sırf Müslüman oldukları için 90 bine yakın Müslümanın şehit edilmesi hepimizi derinden yaraladı. Ancak derdin karşısında durmakla elbette ki dert çözülmüyor. İşte Türkiye bu noktada önemli bir adım attı. Başlatılan yardım kampanyaları ile bir nebze de olsa Arakanın yaraları sarılmaya çalışıldı. Yine diplomatik girişimler ve ziyaretler atılan bu adımlar arasındaydı. Zira yolda kalana yoldaş olmak derdi olanan dert taş olmak aziz milletimiz için her zaman bir onur olmuştur.
     Konuşmasında herkesin Arakana gidemediğini, oradaki insanların elinden tutamadığını ancak duaların ve yardımların her zaman onların yanında olduğunun altını çizen Kahraman, Bu Ramazan ayında yardımlaşmanın beraber olmanın adı da Arakan oldu. Karaman halkı geçmişte her zaman ne kadar yardımsever olduğunu gösterdi. Bu başlattığımız kampanyada da gösterecektir. Allah yardımlarımızı kabul etsin diye konuştu.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Karamandan Myanmar için yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER