Karamandaki kuyulara sayaç takılması ve

Karamandaki kuyulara sayaç takılması ve su kotası uygulaması ertelenecek


KARAMAN (A.A) - AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yer altı kuyularına sayaç takılması ve su kotası uygulamasının erteleneceğini bildirdi.
     Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, DSİnin, 2011 yılında çıkmış olan kanuna istinaden Karamanda bulunan kuyulara sayaç takılması ve buna istinaden su kotası uygulamasına geçiş hazırlığı içerisinde olduğunu hatırlattı.
     Uygulamanın henüz alt yapının yetersiz oluşu, sosyal, ekonomik ve tarımsal üretim boyutunun dikkate alınmaması nedeniyle tepkilere sebep olduğunu ifade eden Akgün, şunları kaydetti:
     Bu meselenin alt yapısı hazır ve bölgede yetişen bitki ve meyve çeşidine uygun olarak planlanması için bakanlarımız ve DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız toplantılar, girişimler neticesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yeni bir kanun hazırlanıp çıkana kadar Bakanlar Kurulu kararı ile bu uygulamanın ertelenmesi konusunda karara varılmıştır. Bu karar doğrultusunda önümüzdeki günlerde bir kanun değişikliğine gidilerek bölgenin ihtiyaçları dikkate alınarak ertelenmesi düşünülmektedir. Bu kararın bölgemizde devam eden toplulaştırmalar, kapalı sulama sistemleri geçişi ve bölgemize hayat verecek Konya Ovası Projesi ve Mavi Tünel gibi sulama yatırımları dikkate alındığında hayırlı sonuçlar getireceğini düşünmekteyim.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin / Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karamandaki kuyulara sayaç takılması ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER