Karamanda eğitim yatırımları devam ediyor

Karamanda eğitim yatırımları devam ediyor


KARAMAN (A.A) - AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karamanda eğitim yatırımlarının 2013 yılında da artarak devam edeceğini bildirdi.
     Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Karamanın milli eğitim yatırımları açısından oldukça şanslı bir dönem geçirdiğini belirtti.
     2013 yılında yapımı devam eden yatırımların yanı sıra yeni yatırımların da başlayacağını ifade eden Akgün, şunları kaydetti:
     Şu anda ilimizde Sosyal Bilimler Lisesi, Turizm Meslek Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2. Endüstri Meslek Lisesi gibi çok sayıda okulun inşaatı devam etmekte veya ihale hazırlıkları sürmektedir. Yakın gelecekte Karamanımız eğitim alt yapısı itibariyle Türkiyenin önemli illerinden birisi olacaktır. Biz ilimizin milli eğitimde sürdürülebilir bir başarıyı yakalaması için gayret göstermekteyiz. İlimizde öğretim vermekte olan Piri Reis İlkokuluna 2. bir bina yapmak için birkaç yıldır bir talep vardı. Bu talep Karaman milletvekilleri olarak sayın bakanımıza iletilmiştir. Milli Eğitim Bakanımız 2012 yılının son günlerinde Piri Reis İlkokuluna yeni binasının yapılması için 4.5 milyon lira ödenek göndermiştir. Okul ve derslik ihtiyacı açısından ödenek sıkıntısı kalmamıştır.
     Akgün, eğitim yatırımlarının Karamana kazandırılmasında büyük emeği olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karamanda eğitim yatırımları devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER