Karakolda adına kayıtlı 13 GSM hattı

Karakolda adına kayıtlı 13 GSM hattı bulunduğunu öğrendi -Sakaryada işçi emeklisi, bir işlem için çağrıldığı karakolda kendi adına düzenlenmiş 13 GSM hattı bulunduğunu öğrendi


SAKARYA (A.A) - Sakaryada işçi emeklisi, bir işlem için çağrıldığı karakolda kendi adına düzenlenmiş 13 GSM hattı bulunduğunu öğrendi.
     Çay ocağı işleten Adem Ömer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini karakola çağırdıklarını ve bilmediği bir hattın adına kayıtlı olduğunu öğrendiğini söyledi.
     İnternetten üzerine kayıtlı olan cep telefonu hatlarını kontrol ettiğinde şaşkınlık yaşadığını ifade eden Çelik, Adıma kayıtlı 13 hat çıktığını gördüm. Bunlardan haberim yoktu. Karakolda ifade verdiğim sırada nüfus cüzdanımın fotokopisini gördüm. Fakat evraktaki imzaların kendime ait olmadığını söyledim. GSM şirketi bayilerine giderek üzerime kayıtlı hatları kapattırdım şeklinde konuştu.
     Adına kayıtlı olduğunu öğrendiği numarayı aradığını kaydeden Çelik, şöyle devam etti:
     Adıma hat alan kişilerin herhangi bir suça karışıp karışmadığını bilmiyorum, daha sonra bununla ilgili ne olur, onu da bilmiyorum. Sakaryada yaşıyorum, başka bir şehre de gitmişliğim yoktur. Bunu da zaten herkes bilir, ben burada işimi yapıyorum. Adıma hat çıkaranlarla ilgili de herhangi bir adli merciye başvurmadım, başvurmayı da düşünmüyorum. Bu olayı yaşadıktan sonra buradaki arkadaşların da haberi oldu, onlar da gidip baktıklarında hepsinin adına düzenlenmiş 1-2 hat çıktı. Ben kimlik bilgilerimi herhangi birisine vermedim.
     Nasıl olduğunu bilmiyorum. Vatandaşların bu konularda dikkatli olması gerekiyor, herkesin başına gelebilir. Vatandaşlar kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamalı.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Karakolda adına kayıtlı 13 GSM hattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER