Karakaştan tanıtım eleştirisi

Karakaştan tanıtım eleştirisi


ÇORUM (A.A) - Osmancık Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sakin Karakaş, Çorum turizminin sadece leblebi ve Hititlere endekslenmemesi gerektiğini belirterek, İskilip ve Osmancık gibi ilçelerin çabalarının da desteklenmesinin önemine değindi.
     Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Osmancık ve İskilipin son yıllarda turizm alanında adını duyurma çabası içerisine girdiğini belirterek, bu çabaların Çorum merkezden de desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
     Bu yıl 17incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Çorumun, sadece leblebi ve Hitit Medeniyeti ile ön plana çıkarılması durumunun düşündürücü olduğunu dile getiren Karakaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Oysa ki, Çorumu bir bütün olarak düşünmek gerekir. Hititler ve leblebiye diyecek sözümüz yok. Tabii ki leblebi de, Hititler de Çorumumuzun kültürel değerlerini yansıtıyor. Ancak fuarlarda Hititlerle birlikte leblebiyi ön plana çıkarıp, Çorum topraklarında yetişen Osmancık pirincini yok sayar, Osmanlının Anadoludaki en önemli mirası ve en uzun köprüsü Koyunbabayı hesaba katmadan turizm ve tanıtım yapmaya kakışırsanız turizmde başarı elde etmek güç olur. İskilip dolması ve Çatalkara Kültür ve Sanat Evinin tanıtımına gerek duymadan, sadece Çorumdaki bir kaç konağı ön plana çıkarmak turistik ve kültürel değerleri olan bu ilçelerimize yapılan en büyük haksızlıktır.
     Karakaş, Çorumun turizmde mesafe kat etmek istiyorsa, leblebi ve Hititlerin yanına, yaşayan Osmanlı kentleri Osmancık ve İskilip ilçelerini de koyması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Karakaştan tanıtım eleştirisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER