Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali

Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali -Festivalin ilk gününde, Tonya ilçesinde köylü kadınlar tarafından çekilen belgesel ilgiyle izlendi


TRABZON (A.A) - Trabzonda bu yıl üçüncüsü düzenlenen AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali başladı.
     Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonunun desteğiyle, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi organizasyonuyla Lara Sinema Salonunda düzenlenen festivale, Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ile çok sayıda davetli katıldı.
     Belgesel gösterimi öncesinde yoğun ilgi nedeniyle çok sayıda kadının ayakta kaldığını fark eden Ertekin, Bugün Dünya Kadınlar Günü. Ben dahil bütün erkeklerin ayağa kalkarak kadınlarımıza yer vermesini istiyorum dedi. Ertekin ile beraberindeki protokol üyeleri daha sonra programı ayakta takip etti.
     Kadın davetlilerin salonda oturmasının ardından festivalin açılışı nedeniyle belgesel gösterimi yapıldı.
     Belgeselde, Tonyada bir grup yaşlı köylü kadınının yaşantısı anlatılarak, kadın ve erkek eşitliği işlendi. 28 dakikalık belgeselin yönetmenliğini 71 yaşındaki Hanife Baykan, ses asistanlığını 72 yaşındaki Sebahat Şanlı, kameramanlığını da 45 yaşındaki Ayşe Uzun Yağız gerçekleştirdi.
     Çekimleri Tonya ilçe merkezi ile Kaleönü köyünde yapılan belgeselde, kadınların bir kahvehaneye giderek erkeklere Neden buradasınız şeklindeki sorularının ardından yaşanan ilginç diyaloglar izleyicilerin beğenisini topladı.
     Gösterimin ardından belgeselde rol alanlara plaketleri sunuldu. Filmin yönetmenliğini yapan Hanife Baykan, Karadeniz kadınının güçlü ve cesur olduğunu ifade ederek, Tonyada kaymakamımız bayan ve çalışan kadınların sayısı her gün çoğalıyor. Erkekler artık şimdiden işini bulsun dedi.
     Trabzon Sinema Derneği (SİNEZON), Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği (KEBSED), Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği (KARKAD-DER) ve Belgesel Sinemacılar Birliğinin de desteğiyle gerçekleştirilen festivalde, 3 gün boyunca 7 belgesel film gösterilecek.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER