Karabük

Karabük-Safranbolu su arıtma tesisi hizmete açıldı


KARABÜK (A.A) - Karabük-Safranbolu su arıtma tesisi hizmete açıldı.
     TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Safranbolu ilçesi Bostanbükü Köyü yakınlarında yapılan tesiste düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tesisin Türkiyede çok az, belki de bir ilk olduğunu belirterek, 17 milyon liralık bir yatırımın gerçekleştiğini söyledi.
     Yıllarca Karabük ve Safranbolunun suyunu bu tesisin arıtacağını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
     Bilindiği gibi 2003 yılında Karasu kaynağını Karabük ve Safranboluya su aktarmak için temel atmıştık. Suyu bu yerleşim yerlerimize getirmiştik. Şimdi de bu suyun sertliğini gidermek için yapılan tesisteyiz. Su medeniyettir. Ancak bizler yıllardır su kaynaklarımızı iyi kullanamıyorduk. AK Parti Hükümeti ile birlikte 8-9 yıldır bu kaynakları kullanmaya başladık. Bu noktada barajlar yapılıyor. Yerli enerji kaynaklarımızı kullanmaya başladık. Rüzgar enerjisi kullanıyoruz. Bugün ülkemizde nükleer enerji santrali tartışılırken, bir çok Avrupa ülkesi nükleer enerji kullanıyor. Biz de bunun temellerini attık.
     Konuşmanın ardından Karabük Valisi İzzettin Küçük, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci tarafından arıtılmış suyun vanası çevrilerek tesis hizmete açıldı.
     Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Cumhur Ünal, DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar ve çok sayıda vatandaşın katıldı.
     (AOL-SÖ-İU)

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER