Karabükten kısa kısa

Karabükten kısa kısa -Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı


KARABÜK (A.A) - CHP İl Başkanı Zeki Karadayı, Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılında da olsa asla unutulmayacak birisi olduğunu belirtti.
     Karadayı, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, araştırmacı gazeteci Mumcunun meslek hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla, ülkemizin geçireceği dönemleri tahmin etmesi ve milleti uyandırmaya çalışmasının birilerini rahatsız ettiğini belirterek, aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı.
     Karadayı, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne işlenen tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını temenni ettiklerini kaydetti.
    
     -Karabükte 38 bin öğrenci karne alacak-
    
     Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, il genelinde 38 bin 767 öğrencinin karne alacağını bildirdi.
     Gürpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde, 38 bin 767 öğrencinin karne alacağını belirterek, öğrencilerle birlikte 2 bin 165 öğretmenin de yarı yıl tatiline gireceğini söyledi.
     Öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Gürpınar, şöyle konuştu:
     Öğrenciler dönem boyunca yoruldular. 15 günlük tatil, onların ikinci dönemde daha dinamik olmalarını sağlayacaktır. Öğrencilerle beraber velilerde yoruldu. Velilerimiz, öğrencilerle birlikte ders çalıştılar. Velilerden bir takım isteklerimiz var. Çocuklarını arkadaşlarıyla karşılaştırmasınlar. Her öğrencinin algılama kapasitesi farklıdır. Öğrencinin zayıfı olabilir. Bu çok çalışarak giderilebilir. Aileler çocuklarına kızmasınlar, onlara moral desteği olsunlar. Öğrencilerimiz bu tatili bir fırsat olarak görmeliler. Eksiği olanlar bu tatili iyi değerlendirmeli.
     Gürpınar, yarın TOKİ Ceviz Kent İlköğretim Okulunda Karabük Valisi İzzettin Küçükün katılımı ile öğrencilere karnelerinin verileceğini belirtti.
    
     -Karabük Barosunun sosyal tesis çalışmaları
    
     Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, baroya sosyal tesis kazandırılması için gerçekleştirdikleri çalışmalarda, belli bir aşamaya geldiklerini bildirdi.
     Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezinde bulunan Belediye İş Merkezindeki bir yeri, ihale yoluyla satın aldıklarını belirtti.
     Yeri kısa sürede düzenleyerek hizmete sunacaklarını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:
     Meslektaşlarımızın aile ve çocukları ile vakit geçirebilecekleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerini yerine getirebilecekleri bir tesis düşünüyoruz. Baro olarak, düzenleyeceğimiz eğitim ve konferansları kendi tesisimizde yapacağız. Sosyal tesise sahip olmak meslektaşlarımızın birbiriyle olan gerek iş, gerekse arkadaşlık ortamlarının pekişmesini sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Faik Erez
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Karabükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER