KAP 100. Yıl Muğla Yol Yarışları

KAP 100. Yıl Muğla Yol Yarışları -Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen yarışlara 35 kulüpten 200 sporcu katılıyor


MUĞLA (A.A) - Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüpler Arası Puanlı (KAP) 100. Yıl Muğla Yol Yarışları başladı.
     Büyükler, gençler ve masterler kategorilerinde düzenlenen yarışların büyükler kategorisinin startını, Cumhuriyet Meydanında Muğla Valisi Fatih Şahin verdi.
     Vali Şahin, start öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların Muğlada yapılmasından mutlu olduklarını söyledi. Havanın yağışlı olması nedeniyle bisikletçilerin dikkatli olmalarını isteyen Şahin, Hava muhalefeti nedeniyle yollar kayganlaşabilir. Arkadaşlarımızın çok dikkatli olması lazım. Spor, dostluk ve kardeşlik demek. Biz de bu faaliyetin Muğlada olmasından büyük memnuniyet duyduk. Tüm sporculara başarılar diliyorum dedi.
     Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Aydın ise yarışların federasyonun faaliyet programında yer aldığını ve 3 kategoride 2 gün devam edeceğini söyledi.
     Bisikletçilerin Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesi bu yarışlarla kendilerini hazırlama fırsatı bulduklarına işaret eden Aydın, Çok zevkli ve güzel bir yarış olacak. Yarışa 35 kulüpten yaklaşık 200 sporcu katılıyor. Yarın da devam edecek yarışlara yaklaşık 40 ilden sporcular katılım sağlıyor diye konuştu.
     Yarışlar, 43 sporcunun yer aldığı büyükler kategorisiyle başladı. 121 kilometrelik yarışın ardından gençler 94 kilometre, masterler ise 53 kilometrede yarışacak.
     Öte yandan, yarış nedeniyle yaklaşık bir saat trafiğe kapanan Muğla-Marmaris yolunda araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber KAP 100. Yıl Muğla Yol Yarışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER