Kan arayanların umudu oluyorlar

Kan arayanların umudu oluyorlar -Kan Arıyorum Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Murat Özekinci ve gönüllüler, hastaların acil kan ihtiyacını gidermek için çaba gösteriyor -Özekinci: Taze kan stokunun olm


ELAZIĞ (A.A) - Bestami Bodruk - Kan Arıyorum Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Murat Özekinci ve gönüllüler, acil kan arayanlara yardım elini uzatıyor.
     Özekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda kan bağışı bilinci oluşturmak ve kan bağışçısı arayanlara acil durumlarda yardımcı olmak amacıyla Elazığda kurulan derneklerinin bir yılı aşkın süredir hizmet verdiğini söyledi.
     Toplumda farkındalık oluşturmak için eğitim faaliyetleri yürüttüklerini belirten Özekinci, bu amaçla paneller, seminerler ve konferanslar düzenlediklerini dile getirdi.
     Gönüllü sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Özekinci, insanların her zaman ulaşabileceği çağrı hattı oluşturduklarını duyurdu.
     Sosyal medyada da aktif çalışma yürüttüklerini kaydeden Özekinci, Twitter ve Facebookta 3 binin üzerinde takipçileri bulunduğunu, derneğin web sitesini oluşturarak Elazığa ve tüm Türkiyeye hitap edeceklerini anlattı.
     Elazığın yanı sıra Tunceli, Bingöl ve Muştan kente gelen hastaların kan ihtiyacını gidermek için çaba gösterdiklerini bildiren Özekinci, Her geçen gün bu işin önemini kavrıyoruz ve şubeleşerek tüm Türkiyeye açılmayı hedefliyoruz dedi.
     Özekinci, Önemli olan, taze kanı bir an önce hastalara ulaştırmak. Taze kan stokunun olmadığı, mutlaka bağışçının gelip kan vermesi gerektiği durumlarda derneğimizin önemi biraz daha öne çıkıyor diye konuştu.
     Kan bağışçısı Yunus Genç ise Allahın bizi yaratırken insanlığa hizmet etmeyi buyurduğunu unutmamak gerek. Herkesi kan vermeye davet ediyorum dedi.
     Bir hasta için kan bağışlayan Genç, Derneğimize ulaşan bir hasta yakını, acilen kan lazım olduğunu söylemiş. Dernekteki nöbetçi arkadaşımız, telefonla bana ulaştı, kan vermeye müsait olup olmadığımı sordu. Ben de müsait olduğumu söyledim. Sonra arkadaşlarla görüşüp Fırat Üniversitesi Hastanesine geldik. Arkadaşlar, tetkiklerimizi yaptı ve kan vermemiz uygun görüldü ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kan arayanların umudu oluyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER