Kamuda serbest kıyafet tartışmaları

Kamuda serbest kıyafet tartışmaları -Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi Solak: Üyelerimiz, serbest kıyafetle kamu kurumlarına girebiliyor, herhangi bir sıkıntı yaşamadan işlerine devam ediyor


ÇANKIRI (A.A) - Memur-Sen Çankırı Temsilcisi Ali Solak, sendika üyelerinin serbest kıyafetle hizmet verirken herhangi bir sorunla karşılaşmadığını bildirdi.
     Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendika üyelerinin serbest kıyafetle hizmet vermesi konusunda başlattıkları eylemin Çankırı genelinde gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi.
     Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü ile ilgili eylemlerinin bugün 11inci gününe ulaştığını ifade eden Solak, Türkiye geneli ve Çankırıda herhangi bir sorunla karşılaşmıyoruz. Üyelerimiz, serbest kıyafet ile kamu kurumlarına girebiliyor, herhangi bir sıkıntı yaşamadan dairelerinde işlerine devam ediyor diye konuştu.
     Solak, eylemlerinin, darbe ürünü kılık kıyafet yönetmeliği değişene kadar devam edeceğini belirterek, 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiş olmasına rağmen, 2013 yılında hala kadınların kıyafetleri üzerine tartışmalar yaşandığını kaydetti.
     Diğer konfederasyonlara bağlı sendika üyelerinin de eyleme destek verdiğini vurgulayan Solak, Vatandaşlar, masanın öbür tarafında oturan kişinin işini yapıp yapmadığını takip ediyor. Kendisine hizmet verip vermediğine bakıyor. Kılık kıyafetiyle ilgili hiçbir şeye takılmıyor, yadırgamıyor. Bu da zamanla herkes tarafından alışılacak. Bunu ümit ediyoruz ifadesini kullandı.
    
     -Ilgazda bir kişiye uyarı verildi-
    
     Eğitim Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin ise Ilgaz ilçesinde bir üyelerinin kılık kıyafetinden dolayı uyarı aldığını ancak münferit olan bu olay dışında herhangi bir sorunun yaşanmadığını bildirdi.
     Karatekin, eğitim alanında eyleme yaklaşık bin kişinin destek verdiğini ifade ederek, Katılım son derece iyi. Katılmayan arkadaşlarımız da canı gönülden desteklediklerini belirtiyorlar şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kamuda serbest kıyafet tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER