Kamuda serbest kıyafet tartışmaları

Kamuda serbest kıyafet tartışmaları -Elazığda Eğitim Bir-Sene üye bazı öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda Eğitim Bir-Sene üye bazı öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi.
     Dumlupınar İlkokulunda görevli sendika üyesi bazı erkek öğretmenler kravatsız, bazı kadın öğretmenlerse başörtülü olarak okula geldi.
     Memur-Sen Elazığ Temsilcisi Murat Ergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1982 Anayasasının ardından hazırlanan, baskıcı ve dayatmacı bir yönetmelikle, insanların kravatlı, sakallarının tıraşlı olmasının, favori boyları ile kadınların etek ve topuk boyunun belirlenmesinin demokrasi adına utanç verici bir yaklaşım olduğunu savundu.
     Bu utanç verici yaklaşımdan Türkiyenin bir an önce kurtulması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Ergen, genel merkezlerinin aldıkları karar doğrultusunda Elazığdaki üyeler olarak 18 Marttan itibaren bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki üyelerinin iş yerlerine sivil kıyafetle gittiklerini söyledi.
     Ergen, Mücadelemiz, bu yönetmelik kaldırılıncaya kadar tüm Türkiye genelinde devam edecek. Daha demokratik ve daha gelişmiş bir Türkiye için, lider bir Türkiye için bu tür demode, çağ dışı uygulamaların kaldırılmasının hayırlı ve faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu noktada bugün itibariyle kılık kıyafet yönetmeliği kaldırılıncaya kadar bütün kamu kurum ve kuruluşlarında arkadaşlarımız serbest kılık kıyafetle iş yerlerine gidecekler, serbest kıyafetle çalışacaklar diye konuştu.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Kamuda serbest kıyafet tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER