Kamuda serbest kıyafet tartışmaları

Kamuda serbest kıyafet tartışmaları -Bilecikte, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların üyeleri serbest kıyafetle hizmet verecek


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların üyeleri serbest kıyafetle hizmet verecek.
     Bilecik Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, Bilecik Belediyesi Kent Ormanda yaptığı basın toplantısında, 18 Marttan itibaren, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 sendikanın üyeleri olarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafeti yönetmeliğinin erkek ve kadın kamu görevlilerinin kıyafetlerini özgürce seçmelerine engel olan sınırlamaları dikkate alınmayacaklarını söyledi.
     Kamu görevlilerine yönelik kılık-kıyafet yasaklarının sona ermesi için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini hatırlatan Selöz, şöyle konuştu:
     Milletin desteğini somutlaştırıcı adımları attık. Ulaşılan bu sonuç göstermektedir ki, kamu görevlilerinin giyim yasaklarından kurtularak inançları, tercihleri, beğenileri ve toplumumuzun genel kabul görmüş değer yargıları çerçevesinde kıyafet serbestliğine sahip olmalıdır. Bu kapsamda, Konfederasyonumuza bağlı sendikalara üye kamu görevlileri, söz konusu yönetmeliğin, yasak ve sınırlamalarına uymadan, milletimizin değerlerine ve genel kabul görmüş serbest kıyafet şekillerine uygun hizmeti verecektir.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kamuda serbest kıyafet tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER