Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş:

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: -60 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırmak için gerekli çalışmaları başlattık


ANTALYA (A.A) - Denizli İl Sağlık Müdürlüğü görevinden 2 Kasım 2012de Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine atanan Erdoğan Taş, gazetecilerle tanışma toplantısında bir araya geldi.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan toplantıya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, hastane yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, İdari Hizmetler Başkanı Ramazan Aslantürk, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Selim Hacısalihoğlu ve gazeteciler katıldı.
     Genel Sekreter Erdoğan Taş, burada yaptığı açıklamada, Antalya Kamu Hastaneleri Birliğinin ildeki bütün hastanelerin yönetiminden sorumlu olduğunu belirterek, sekreterliğin birliğin en üst karar ve yürütme organı olmasının yanı sıra yönetim, denetim, istihdam planlaması, koordinasyon bütçe ve yatırım, istatistiklerin toplanması, hukuk hizmetleri muhasebe hizmetleri gibi görevleri olduğunu söyledi.
     Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi bünyesindeki evde sağlık hizmeti birimlerinin sayılarının arttırıldığını anlatan Taş, evde sağlık hizmetleri ekip sayısının 6ya çıkarıldığını, sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında vatandaşa kaliteli hizmet sunulmaya başlandığını ifade etti.
     Taş, vatandaşların ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinin hakkaniyete uygun, kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir biçimde sunmak amacıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 11 branşta, Atatürk Devlet Hastanelerinde ise 9 branşta 16.00 ile 23.00 saatleri arasında uygulanacak vardiya sitemine geçtiklerini bildirerek, şunları söyledi:
     Türkiyede bu sistem 2001 yılından beri uygulanıyor, ancak bazı illerde kaldırılmıştı. Bu uygulamaya biz 10 yıldır devam ediyoruz, bu sistemle bir çok esnaf, öğrenci, gündüz hastaneye gitmeye fırsat bulamayan birçok meslek grubundan insanlar gece muayeneye veya kontrole rahatlıkla gelebilecek. Ayrıca 60 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırmak için gerekli çalışmaları başlattık. Antalyada 952 eczanenin, 14 kamu hastanesinde ve 185 aile sağlığı merkezinde ilaç toplama noktaları oluşturuldu. Bu noktalarda biriktirilen ilaçlar haftada bir ve iki kez toplanarak uzman kişiler tarafından gruplandırılıyor ve işlemler gerçekleştiriliyor.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER