Kampüs içinde hız yapılmayacak

Kampüs içinde hız yapılmayacak -OMÜ Kurupelit Yerleşkesine takılan 82 hareket sensörlü hız algılayıcı kameraların belirlediği hız yapan araçlara cezai işlem uygulanacak


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesi içinde belirli noktalara yerleştirilen hareket sensörlü ve hız algılayıcı kameraların belirlediği hız yapan araçlara cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
     OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, AA muhabirine, Kurupelit Yerleşkesi içinde farklı 82 noktaya yerleştirdikleri hareket sensörlü ve hız algılayıcı kameralarla üniversitenin gözlüm ve kontrol altına alındığını söyledi.
     Yerleşke içinde trafik düzeninin sağlanması için ortalama araç hızı sistemi geliştirildiğini de belirten Özyurt, Üniversitemiz her alanda gelişiyor ve büyüyor. Yerleşke içinde araç trafiği de sorun olmaya başladı. Hız yapan araçların yanında yanlış park uygulamaları, ters yönden giden araçlar sorun teşkil edebiliyor. Bu nedenle aldığımız kararla yerleşke içinde ortalama hız sınırını 50 kilometre/saat olarak belirledik. Hareket kabiliyetli kameralar araçların hız limitinin üzerine çıktıklarında plakalara ceza yazacak. Bu konuda Samsun Emniyet Müdürlüğü ile çalışma içindeyiz. Yerleşke içinde araç sahiplerinin hız yapmasını istemiyoruz dedi.
    
     -24 saat kesintisiz görüntü alınabilecek-
    
     OMÜ Güvenlik Müdürlüğü birimi içinde kurdukları görüntü merkezinin 24 saat kesintisiz ve kaliteli görüntü kaydı yaptığını anlatan Özyurt, 1 Şubattan itibaren sistemin uygulanmasına başlanacağını ifade etti.
     OMÜ Kurupelit Yerleşkesi ile 40 bin dönümlük alanın izlendiğini de kaydeden Özyurt, şunları söyledi:
     Bütün yerleşke içini ve üniversitemizin içme ve kullanma suyunun temin edildiği göletlerinde takibini yapıyoruz. Bunun için altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 600 bin liralık bir yatırımla altyapımızı güçlendirdik. Ekibin başında Güvenlik Müdürü Recep Ağce var. Üniversitemizde her türlü olumsuzluğun önüne geçebilmek için çalışıyoruz.
     Kurdukları sistemi istediklerinde geliştirebileceklerini ve altyapısının buna göre hazırlandığını da vurgulayan Özyurt, ilçelerdeki yüksekokullara da kamera takılarak görüntülerinin internet üzerinden merkeze aktırılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kampüs içinde hız yapılmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER